Samtaler lindrer smerter

Mange smerter kommer af angst. Derfor hjælper det at tale med nogen, siger overlæge.- Jeg er overrasket over, hvor meget der kan opnås ved samtale. Ofte kan medicinen sættes ned og helt undværes, når vi får mulighed for at påvirke patienten i den rigtige retning, fortæller Niels Brunsgaard.

Jeg er overrasket, siger overlæge Niels Bruunsgaard.

Han er overlæge ved Det Palliative Team ved KammmillianerGaardens Hospice i Aalborg Vest.
– Smerter er ikke bare fysiske. Smerter kan fx komme på grund af angst. Bekymrer man sig meget, får man notorisk mere ondt. Hvad skal der ske med familien? Hvordan går det med lille Peter ved konfirmationen? Men når de får snakket med socialrådgiveren om pengesagerne og får massage af fysioterapeuten, slapper de af. Der er næsten altid angst i forbindelse med smerter, siger Niels Brunsgaard.
Og derfor lindrer det at samtale med en sygeplejerske, en læge, en psykolog, en præst eller en anden fra det tværfaglige team på hospice. Læs et længere interview med Bruunsgaard på Hospice.dk
/sl