Gør tingene sammen i familien

Et lykkeligt ægtepar danner et hold. Når den ene scorer mål, jubler den anden.De har team-mentalitet og gør det meste sammen: spiser, leger, arbejder, holder ferie, sover, joker, beder og læser.
Psykolog Willard F. Harley, jr., mener, at hvis en gift kvinde skal føle sig lige så tæt knyttet til sin mand, som da de var forlovet, skal han give hende op til 15 timers udelt opmærksomhed om ugen. I bogen ”His needs, Her Needs” (Hans og hendes behov) skriver Harley til mændene:

1. Jeg har mine interesser, og hun har sine. Hvis ikke disse interesser overlapper hinanden, vil vi vokse fra hinanden.
2. Da der kun er et vist antal timer om dagen og ugen, må jeg træffe et valg: Jeg kan lægge vægt på de interesser, vi har sammen, eller dem, vi ikke deler. Gør jeg den sidste, vil vi vokse fra hinanden. Gør jeg det første, vokser vi sammen.
3. Når jeg får interesser, som min ægtefælle også har, får vi mere at tale om. Samtalen vil være lettere og mere interessant. Jeg kan møde hendes behov for at snakke sammen med mindre besvær. Det er naturligt og spontant.

Det er ikke sikkert, at vi er i stand til at bruge 15 timer om ugen med vores ægtefælle, men er vi fleksible, kan vi finde nogle minutter hver dag, hvor vi kan være sammen. Her er nogle idéer:

Vi kan køre sammen til forskellige aktiviteter eller møder.Det kan være, at den enes møde eller aktivitet begynder tidligere, og den andens slutter senere. Køreturen kan blive længere, men det er det værd, hvis vi kan være sammen. Vi ved det, fordi det virker for os. Selv om vi er nødt til at tilføje omkring 40 minutter for at køre sammen, hvor vi plejede at køre hver for sig (til et møde i en kirke eller til tandlæge), får vi en chance for at tale med hinanden, mens vi kører.
Vi kan gå i seng samtidig. Vores indre ur er forskelligt. Min mand går tidligt i seng og står tidligt op. Jeg foretrækker at holde mig oppe til midnat og sove længere om morgenen. Næsten hver nat deler vi tidsforskellen og går i seng sammen, fordi vi begge er villige til at give afkald på noget for at være sammen.
Vi kan rydde op og vaske op sammen. Vær sammen om at rydde op efter gæster og tag opvasken sammen. En afslappet samtale kan gøre en kedelig pligt til noget sjovt.
Vi kan optage tv-programmer, vi er interesseret i og se dem sammen senere. Slå lyden fra, når der er reklamer, og snak sammen imens.
Vi kan indgå kompromisser. Jeg foretrækker at gå tur alene, så jeg kan bede. Min mand foretrækker, at jeg går sammen med ham på den daglige gåtur. Derfor indgår vi et kompromis. Den første kilometer går vi sammen og den anden hver for sig.
I første omgang var det meget svært for mig at være en del af et team. Men til sidst lærte jeg at sige nej til min uafhængighed for at have tid sammen. Resultatet? Vores ægteskab er mere romantisk, sundere og sjovere!

Opgaver

I. Lav en liste over alle de aktiviteter eller opgaver, I udfører hver for sig. Tal om, hvad I eventuelt kan gøre sammen.
2. Vælg to små opgaver blandt disse aktiviteter, og forsøg at gøre dem sammen i den kommende måned.
3. Færdiggør denne sætning for din ægtefælle: “Jeg har det bedst sammen med dig, når vi …”

Ugens udfordring

Gør en kedelig pligt sjov – ved at udføre den sammen og med et let hjerte.