Kunst Tema
Bob Dylan udstiller på Statens Museum for Kunst i efteråret

Protestsangeren blev ”født på ny” i 1979 og udgav flere albums med kristne tekster.”Hvis jeg havde kunnet udtrykke de samme ting i en sang, så havde jeg skrevet en sang i stedet for.”

Vineyard – Vingården – hedder Bob Dylans maleri med akryl på lærred. Jesus bruger vingården som symbol på verden og Guds rige. Da vingårdsejeren sender sin søn, slår bestyrerne ham ihjel.

Sådan begrunder sangeren Bob Dylan, at han også maler. Og fra den 4. september og helt til den 30. januar udstiller Statens Museum for Kunst 40 malerier og 8 tegninger fra hans Brasilien-serie.
Tegningerne er ofte skitser tegnet på bæreposer, eller hvad han nu lige havde ved hånden, og bagefter har han så malet motiverne på lærreder.
Ligesom i sine sange gengiver han sine skarpe iagttagelser af normale og unormale mennesker og miljøer.
Udover at være 60’ernes og 70’ernes største protestsanger har Bob Dylan overrasket gang på gang med nye genrer og nye sider af sig selv.
Han er verdslig jøde, men oplevede i slutningen af 70’erne en stærk omvendelse og blev ”født på ny” kristen.
Han udgav i 1979 albummet ”Slow Train Coming” med meget direkte kristne tekster til iørefaldende rockmelodier.
Men efter et par albums med åbne bekendelser -”Saved” og ”Shot Of Love” – holdt han igen sin tro for sig selv.
Ifølge Larry Norman var han stadig kristen, men orkede ikke at være det offentligt.
I julen 2009 fortolkede han dog i julealbummet ”Christmas in the heart” 15 klassiske julesange. En interviewer bemærkede, at Bob Dylan fremfører sangen ”O Little Town of Bethlehem” som en sand troende, hvortil han svarede: ”Jeg er en sand troende.”
Henri.