Kunst Tema
Frederikke Hvenegaards malerier giver folk ’himmelske oplevelser’

Og troen betyder alt for den 34-årige kunstner, der voksede op i et kristent kollektiv, som blev udslettet af et lyn…Tilbage i 80’erne oplevede en lang række unge mennesker en stærk vækkelse, som udgik fra den lille frimenighed Pilegården ved Hårby på Fyn, deriblandt var en dengang blot 8-årige pige og hendes familie.I dag er menigheden væk og alle spor af Pilegården slettet, efter at lynet for et par år siden slog ned i gården og efterlod den som en brandtomt.
En ting fik tiden ikke bugt med, og det var den lille piges og hendes families tro. Pigens navn var Frederikke.
Frederikke Hvenegaard er i dag 34 år, og hun er stadig en levende kristen med en stærk tro. Frederikke arbejder i dag med en kunstnerisk form for forkyndelse.
Gennem sine smukke, abstrakte og farverige malerier giver hun mennesker udenfor kirkens mure et tættere bånd til Gud. Mange har fortalt, at de gennem hendes malerier har haft en himmelsk oplevelse som åbnede for evangeliet.
Det stod tidligt klart, at Frederikke var kreativt begavet. Hun har tegnet, siden hun var ganske lille, og der var derfor ingen tvivl om, at hun skulle have en kunstnerisk uddannelse.
Det blev til 10 års uddannelse indenfor tekstilindustrien, men det var et 10 ugers dekorationsmalerkursus i ådring og marmorering samt andre maleteknikker, der gav startskuddet til en karriere som abstrakt kunstmaler.
Siden har hun taget yderligere kurser i akrylmaling hos kunstneren Iben Røll og sidst et kursus hos kunstmaleren Daniel Goldenberg.
Frederikke har nu åbnet Galleri Hvenegaard i sit hjem, som ligger på Bjergbakken 2 i Frørup, en lille by 10 km. syd for Nyborg på Fyn. Hun har også en hjemmeside: www.gallerihvenegaard.dk

Perleporten hedder dette billede af Frederikke Hvenegaard.

Inspirationen til sine farvestrålende og smukke abstrakte malerier henter hun i naturen i et samspil med følelser, farver og som en vigtig del, kristen musik, hvilket er med til at giver malerierne ekstra liv.
Hun arbejder med svamp, spartel og pensel for at opnå den effekt, hun ønsker, og hendes malerier er unikke.
Frederikke er i øjeblikket på barsel, men har sideløbende malet og haft mere en 50 udstillinger rundt om i landet indenfor de sidste få år, og der er flere på vej.
I oktober 2009 fik hun Kustodens Valg ved Søstrene Grenes Kunstnerklub og i 2010 Søstrene Grenes Kunstnerklubs Publikumspris. Derudover er hun fast tilknyttet kunstner hos Galleri Kik i Kerteminde.
Frederikke er gift med Morten Hvenegaard, som blev kristen efter mødet med Frederikke. Sammen har de to dejlige piger, Lilje på 3 år, der også elsker ”Jeus”, som hun kalder ham, og Silke på 9 måneder.
Henri.