I kamp for et bedre liv

Efter nat kommer dag er en selvbiografisk bog om en syg kvindes kamp for et bedre liv og om hendes søgen mod Gud.Lene M. Albeks selvbiografiske bog skildrer et ulykkeligt, søgende og følsomt menneske. Skildringerne starter i barndommen og fortsætter op til 2010. Der er mange smertefulde oplevelser beskrevet, der er fortællinger om ensomhed, utryghed, men også glæde og gode oplevelser. Forfatteren beskriver, hvordan barndommens bedste tid foregik på en skrammellegeplads, 8 år i alt. Her var der sorgløshed, mulighed for leg og lyspunkter, der satte sine spor.
Forfatteren beskriver også et liv med søgen efter sandheden, og hvordan vejen går gennem det alternative, det meditative og frem til livet med Gud. Gennem sin søgen mistede hun fornemmelsen for sig selv og sine dybeste behov og lod sig føre gennem mange forskellige retninger. Lene M. Albek har i en lang årrække kæmpet med psykisk sygdom og har været indlagt et utal af gange. Gennem disse indlæggelser beskrives perioder fyldt af frygt, ensomhed og uro.
Biografien er ikke kronologisk hele vejen, og det virker forstyrrende i læseoplevelsen. Jeg var flere gange undervejs i tvivl om, hvad det nu var, der blev skrevet om. Biografien er bygget op af et miks af fortælling, dagbogsnotater, mødenotater og tanker. Der er mange små afsnit og løsrevne citater fra f.eks. en dagbog. Det kommer til at virke, som om det er kommet med i bogen efterhånden som det nu er dukket op i forfatterens erindring.

Sproget er enkelt, men på en eller anden måde forvirrende, tenderende til triviel. Ikke nogen stor bog, og budskabet når ikke mig som læser. Jeg er ikke i tvivl om forfatterens hensigt, det bliver skrevet klart med en opfordring til, at man som læser er velkommen til at rette henvendelse for at modtage hjælp.

Lene M. Albek:
Efter nat kommer dag
199 sider
149,95 kr.
Forlag1.dk /
Udfordringens bogsalg