Livealbum fra Hillsong – nr. 19!

A Beautiful Exchange er det 19. livealbum i Hillsongs lovsangsserie, optaget i the Sydney Entertainment Centre og i Hillsong Church i Australien. Det er de snart legendariske Hillsong-lovsangsledere Darlene Zschech, Rueben Morgan og Joel Houston, som synger for på de fleste af numrene.Albummet udkom i slutningen af juni og har allerede solgt godt. Det er 12 nye sange, selv om den trofaste fan vil genkende sektioner af gamle sange mixet ind som en del af nogle af de nye.
Som sædvanlig er det tekster koncentreret om det helt centrale i troen, nemlig Jesu værk på korset og hans hjælp i kristenlivet. Det er også menneskets råb efter at se mere, forstå mere og opleve mere af Guds godhed. Som tilfældet er med tidligere Hillsongs-sange, vil flere af disse numre sikkert også snart blive brugt i lokale kirker mange steder. Teksterne er nemlig rigtig gode og kommer lige fra hjertet.
Har man de kritiske briller på, kan man bebrejde lovsangsbandet fra Australien, at der ikke er meget nyt på dette album – sangene ligner dem, vi kender fra tidligere udgivelser. Men faktisk tror jeg ikke, bandet ville bekymre sig synderligt meget om en sådan kritik. For A Beautiful Exchange er en optagelse af et lovsangsband, som leder sin kirke i intim og inspireret lovsang til deres Herre og Frelser. Det er selvfølgelig aldrig det samme at lytte til en cd som at være fysisk til stede, hvor det sker. Men et glimt af denne fantastiske stemning når lytteren, når det er Gud, der fokuseres på.

Man fornemmer tydeligt, at det her er langt mere end bare musik. Det er menneskets fællesskab med og tilbedelse af en almægtig og nærværende Gud. Og når man giver sig selv tid og rum til at lytte intenst, så bliver andre ting mindre vigtige…
Lisbeth