Sixteen Cities – Enkelt og godt

Sixteen Cities er det første reelle album fra bandet af samme navn.Sixteen Cities (tidligere kendt som Issakar) blev dannet i 2005 i Portland, Oregon. De begyndte med lovsang en onsdag morgen. Efter et år mødte godt 100 studenter jævnligt op, og i løbet af nogle år spillede de på ni offentlige skoler i området. De blev siden opdaget af den kristne musikindustri i 2008 – ’and the rest is history’, som man siger.

Forsangeren Josiah Warneking har en rigtig god og lettere drenget stemme. Han er hovedarkitekten bag lyrikken til de fleste sange. Lyrisk er sangene enkle, gode, ærlige, og man kan relatere til dem. De indeholder alle et positivt og kristent budskab.

Musisk er det et enkelt og gedigent håndværk, de fire gutter fra Oregon leverer, og så lyder det simpelthen bare godt, særligt fordi melodierne er så gode. Men musisk er der naturligvis også mange små gennemtænkte finesser, som man ikke umiddelbart bemærker – og det er jo et godt tegn. De enkelte sange indeholder også god variation og et lettere drive.

Det er naturligvis også interessant, set med danske øjne, at albummet indeholder en cover-version af danske Carpark Norths hit ”Save Me From Myself”, som ikke afviger meget fra originalen. Nummeret er lidt mere rocket end de øvrige sange på albummet.
Instrumenterne er også de obligatoriske: guitar, elguitar, bas, trommer og klaver. Ikke så meget revolutionerende der. Men det behøves heller ikke.
For albummet er enkelt (men ikke simpelt) og godt – ja, faktisk er det et rigtig godt album!
John