EFTERSKOLE-TEMA
Efterskole vandt pris

Sydvestjyllands Efterskole blev valgt som Månedens Succes af dagblads læsere.Der var bragende klapsalver og jubel, da 120 elever på Sydvestjyllands Efterskole i marts fik nyheden om, at skolen var blevet Månedens Succes, – kåret af dagbladet Jyske-Vestkystens læsere; mange fra skolens bagland.

Fra JydskeVestkystens omtale af Månedens Succes.

– Vi er meget taknemmelige for, at skolen er blevet valgt til Månedens Succes, og jeg tror, det er en vigtig opgave at sætte fokus på de ting, der lykkes, sagde forstander Leif Kruse til JydskeVestkysten, da han i marts i år modtog et diplom og blomster fra avisen.
– Jeg er overbevist om, at det netop er vores trofaste bagland, der har stemt. Det må være det bedste bevis for, at vi virkelig har en flok engagerede og glade mennesker bag os.

Venteliste til 2017

Selvom mange efterskoler har vigende elevtal, samt en belastet økonomi pga. nedsat statstilskud, så har S.E. fuldt hus med 120 elever. Skolen har også fuldtegnet venteliste frem til skoleåret 2016-2017…!
Eleverne er også begejstrede over anerkendelsen fra læserne.
– Det er ekstra fedt at vinde, fordi vi er en kristen efterskole, som er lidt anderledes end de fleste andre efterskoler. Nu kan alle folk udefra se, hvor godt et fællesskab vi har, sagde elev Sissel Søe fra Videbæk, til avisen.
– Yes, vi har vundet. Det var vildt nok at læse om skolen som Dagens Succes, så det er helt suverænt, at vi også er blevet Månedens Succes, udbryder en anden elev, Lean Knudsen fra Holsted.

Landsbyens kvinder henter vand på den kristne landbrugsskole, hvor Lisbeth og Kurt Torp arbejder.
Skolens YM-projekt

To tidligere elever på S.E., Lisbeth og Kurt Terp, er nu missionærer i Mozambique. De er i gang med at oprette en landbrugsskole. Dette ydre-missions-projekt støtter efterskolen. For at motivere eleverne til at blive top-engagerede i projektet, sender skolen i september to elever til Mozambique. De skal være ambassadører blandt kammeraterne for indsamlingen til landbrugsprojektet i et af Afrikas fattigste lande.
De to elever, Signe Langdahl, 9. klasse, og Dennis Madsen, 10. klasse, sponseres af Arkitektfirmaet Mortensen.
– Endelig har vi vand på skolen – endda så meget, at folk fra landsbyen henter deres vand her, fortæller Kurt Terp.
Man kan læse mere om projektet på www.wutomiagri.dk
Irene