Gør noget aktivt for kærligheden

Lektion 22: Måske føler du, at kærligheden er forsvundet, og følelserne er kølnet. Men aktive handlinger kan vække følelserne igen. Kærlighed er tjener for viljen.En kvinde, der søgte rådgivning, indrømmede: “Jeg har ikke længere de samme følelser for min mand. Jeg kan ikke røre ham, og jeg vil ikke have, at han skal røre mig. Så vil du have, at jeg skal være imødekommende over for ham, når jeg føler på den måde? ““Ja,” svarede rådgiveren. “Den gengældte positive handling kan have en positiv effekt på dine følelser. Aktivér kærligheden ved hjælp af dine handlinger. Praktisér kærlighed!“
Agape er den form for givende kærlighed, som ægteskabet lever videre i, efter at de erotiske følelser i forholdet er stilnet af. Denne kærlighed udtrykker noget, vi gør for den andens bedste, ikke for os selv. Det er en viljeshandling, en disciplin vi praktiserer, noget vi gør. Ikke noget, vi føler. Kærligheden er tjener for viljen, ikke følelsernes slave. Kærlighed er en handling, man frit vælger, som man retter mod den anden.

Der er fire ting, vi må lære om agape-kærligheden:

1. Bare det faktum, at vi har arbejdet sammen om disse lektioner og læst bøger om ægteskab gør, at vi har fundet en ny, dyb og intens længsel efter hinanden og en fornyet omtanke. En øget, uselvisk holdning, der får os til at spørge ægtefællen: “Er der noget, jeg kan gøre for dig? “

2. Kærlighed handler på den andens vegne. Kærlighed får dig til at ringe for at høre, hvordan det går, til at købe roser, til at hjælpe med husarbejdet og køre ærinder. Små, uventede ting, som tilsammen bliver én stor buket af kærlighed.

3. Kærlighed skal praktiseres. Du kan aldrig gøre krav på kærlighed, du må give den. Du kan ikke forlange, at den anden skal elske dig, du må selv tilbyde kærlighed dagligt. Kærlighed kommer ikke af sig selv, I må selv gøre noget for den. Det gør I ved at komme med komplimenter, opmuntre den anden part, komme med rosende ord, støtte og bruge tid og kræfter på forholdet. I forholdet skal I møde hinandens mindste og største behov.
I ethvert ægteskab er ægtefæller udfordret til at vise kærlighed til hinanden som en overraskelsespakke, bundet ind i medfølelse, venlighed og ømhed. Kærlighed er den eneste gave, som efterlader os med endnu mere at give, efter vi har givet.
Der er altid en ekstra bonus i form af taknemmelighed, hvis vi husker at gøre noget, den anden ikke kan huske eller er for træt til at gøre: Gå på renseriet med tøj, stoppe ved posthuset for at købe frimærker, fylde benzin på bilen, lave ægtefællens livret, gøre køkkenet rent, tilbyde at gå ærinder for en travl ægtefælle osv.

4. I kan styrke kærligheden med vaner. Hvis I vælger at gøre noget for hinanden dagligt, hjælper I med at holde kærlighedens flamme i hjertet. Når I tænker på, hvordan I bedst kan glæde hinanden, giver I næring til varmhjertede følelser for hinanden. Planlagte overraskelser vækker begejstring hos den anden.

En kvinde skrev til Ann Landers og beklagede sig over sin mands manglende sans for romantik:
“Da Johnny og jeg blev forlovet, modtog jeg roser, breve og opkald … Nu har vi tre børn. Nu kommer der aldrig breve, roser eller telefonopkald fra ham. Jeg elsker denne mand, men den romantiske side af mig har behov for at blive næret. Alle kvinder bliver begejstrede, når de modtager en uventet overraskelse. Måske bare i et stykke papir, som han lægger under hovedpuden, eller en gave, der ikke behøver at have kostet ret meget“. (Ægtemænd bliver selvfølgelig også begejstrede for lidt ekstra opmærksomhed af og til.)

Hvis vi skal have held med vore overraskelser, må vi studere ægtefællen, som vi studerer et kunstværk. Vi skal finde ud af, hvad han / hun kan lide og ikke lide. Ægtefællens musikstil, foretrukne farver, tv-shows, is, mad, dessert, sport eller hobby. Hvis du ikke kender dette om din ægtefælle, skal du undersøge det, så du kan planlægge hvilken overraskelse, der er den helt rigtige for ægtefællen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Opgaver

1. Er du enig i, at kærlighed er en handling, en disciplin du lærer, en vane du praktiserer? Hvorfor eller hvorfor ikke?

2. Synes du, at den kvinde, der ikke ville røre ved sin mand, skal søge skilsmisse, grundet manglende følelser for ægtefællen? Eller skal hun forsøge at få det bedre ved hele tiden at møde sin mands behov for kærlighed? Hvorfor?

3. Tænk over dit primære kærlighedsbehov – og din ægtefælles primære kærlighedsbehov – ved at se tilbage på lektion 11 (Udfordringen uge 23).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi kender Guds kærlighed gennem det, som han gjorde for os, ikke gennem det, som han følte. Selv om det knuste hans hjerte, da han sendte sin enbårne søn, for at han skulle dø på korset, valgte han det, der var bedst for os.
Mind dig selv dagligt om din ægtefælles kærlighedsbehov. Planlæg tre små handlinger, der udtrykker din kærlighed, og før mindst en af dem ud i livet de nærmeste dage.