Alternativ behandling – fri os fra den onde

Alternativ behandling vinder frem mange steder. Hvorfor ikke prøve en alternativ behandler? For det virker jo. Mange kristne bruger alternativ behandling til at rette op på såkaldte ”ubalancer” i kroppen. Og det virker endda ofte hurtigere, end bøn gør. Og hvorfor så ikke bruge det, der virker?
Tamarra Bot
Leder af Zion Vækkelses Center.
Visionsbærer, profet og
bestyrelses-formand i ZVC.

Mange alternative behandlingsformer virker da også uskadelige, forstået på den måde, at der ikke påkaldes åndelige kræfter eller energier. Og så skulle den vel være hjemme?
Men alternativ terapi arbejder ofte med ”usynlige” områder af kroppen. Meridianbaneterapi, zoneterapi, tankefelt-terapi, kraniesakral terapi, kinesiologi og homøopatisk medicin – der er lavet ud fra en teori om energier i medicinen, der samarbejder med kroppens energi, osv.
Når vi kigger på disse terapiformer, så arbejder de alle ud fra en teori om kroppens egne energibane-systemer. Dette synes ufarligt og kan måske endda virke logisk. Men ikke én af disse terapiformer er nævnt i Bibelen, hvor mennesket beskrives som bestående af legeme, sjæl og ånd. Der står intet i Bibelen om ”energistrømninger”, der løber rundt i kroppen.
Alternativ behandling er og bliver et bedrag, på lige fod med healing (healing set ud fra et alternativt synspunkt), som mange kristne afskyr, da der arbejdes med åndsmagter, som er et, for det meste, ”unavngivent lys”. Og skulle der komme et navn på det åndelige fænomen som healeren arbejder med, så er det alt andet end navnet over alle navne: Jesus Kristus. Vores beskyttelse ligger kun hos Ham.

Bedraget

Men hvis disse usynlige energistrømninger ikke eksisterer i kroppen, hvordan kan det så være, at der ved visse terapiformer faktisk sker helbredelse?
Det er ikke nogen hemmelighed, at Satan har stået i lære hos Gud, og at han udmærket kender til kunsten at helbrede mennesker – og rent faktisk gør det. Men prisen for at søge hans helbredelse er høj: Satan helbreder kun for at stjæle, ødelægge og lyve for os.
Hele den alternative verden består af åndeligt søgende mennesker, som af mange grunde ikke har søgt kirkerne, eller ikke har fundet hvad de søgte i kirkerne. I deres søgen har de så fundet hjælp i den alternative behandling. Mange bliver efterfølgende bundet til denne fristende verden med de hurtige løsninger på deres problemer. Alternativ behandling er for alle, og du skal intet gøre selv for at modtage behandlingen – lige bortset fra at betale i dyre domme for den.
Faren ved alternativ behandling – modsat dette at søge behandling i det etablerede lægesystem – er, at alle behandlinger, der foregår ved ”energier”, retter en direkte åbning ud mod det åndelige. Vi åbner på vid gab for usynlige kræfter, og vi inviterer det ind i vores legeme. Det vil sige, at det enkelte menneske bevidst/ubevidst kommer til at åbne sig for åndelige påvirkninger. Men hvad der ikke kommer fra Gud i Jesu navn, kommer desværre fra mørkets magter.

Hvorfor søger vi kristne disse behandlingsformer?

Fordi vi har så lille en tro, og fordi de færreste kristne har forstået at lægge deres liv ned for Gud.
Matt. 17, v 19–21: ”Da de var blevet alene, kom disciplene hen og spurgte Jesus: »Hvorfor kunne vi ikke drive den ud?« Han sagde til dem: »Fordi I har så lille en tro. Sandelig siger jeg jer: Har I en tro som et sennepsfrø, kan I sige til dette bjerg: Flyt dig herfra og derhen! og det vil flytte sig. Og intet vil være umuligt for jer. Den slags fordrives kun ved bøn og faste.”

De færreste har endnu overgivet sig til Gud i fuld tillid til, at han, Himmelens og jordens skaber, har styr på deres problemer. Vi ønsker at blive raske i dag, men hvad nu hvis Gud bruger helbredelse som led i en udviklingsproces?
Jeg kender til tilfælde, hvor Gud tillader, at helbredelse trækker ud; dette for at hjælpe mennesker til, i deres magtesløshed, at overgive sig fuldt ud til ham og til at acceptere hans plan for deres liv. Kun han kender dagen for, hvornår vi skal herfra. Men vi mennesker kæmper ofte i egen kraft og går hellere egne veje for at løse vores problemer og for at få helbredelse.
Men Gud ønsker os jo raske – dog ønsker han også æren for vores helbredelse.
Åb. 3, v 4–22: ”Dette siger Amen, det troværdige og sanddru vidne, Guds skabnings ophav: Jeg kender dine gerninger, du er hverken kold eller varm. Gid du var enten kold eller varm! Men nu, da du er lunken og hverken varm eller kold, vil jeg udspy dig af min mund. Siden du siger: Jeg er rig, jeg har samlet til huse og mangler intet, og du ikke ved, at hvis nogen er elendig og ynkelig og fattig og blind og nøgen, er det dig, så råder jeg dig til hos mig at købe guld, der er lutret i ild, for at du kan blive rig, og hvide klæder at iføre dig, for at din nøgenheds skam ikke skal ses, og salve til at salve dine øjne med, for at du kan se. Alle dem, jeg elsker, revser og tugter jeg. Vær nidkær og omvend dig! Se, jeg står ved døren og banker på; hører nogen mig og åbner døren, vil jeg gå ind til ham og holde måltid med ham og han med mig. Den, der sejrer, vil jeg give sæde hos mig på min trone, ligesom jeg har sejret og har taget sæde hos min fader på hans trone. Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne.”

Vi kan ikke tjene to Herrer

Jeg møder ofte en ånd af forvirring over mange kristne, som kommer til samtale i Zions Vækkelses Center. Denne forvirring kommer af en manglende overgivelse til Guds Ord.
På de områder af vores liv, hvor vi bekymrer os, kommer vi ofte til at handle i egen kraft. Det giver en forvirring over vores liv, da Guds plan for os – jeg tør faktisk godt skrive altid – er anderledes end vores egne kødelige planer. Vi har ved frelsen bedt Jesus Kristus om at være Herre over vores liv, men hvor mange er virkelig for alvor kommet dertil, hvor vi hviler i Guds plan for deres liv?
Helt umuligt bliver det, hvis vi gennem alternative behandlinger inviterer åndelige kræfter – dæmoner – ind i vores liv. Satan ønsker kun at modarbejde Guds plan for dig. Mange gange ser jeg efterfølgende depressioner hos mennesker, som har bevæget sig ind i den alternative verden. Guds plan for dem kan simpelthen ikke lykkes.
Satan trækker i modsat retning af Guds velsignelser for dig. Man føler sig tung og træt. Intet lykkes, selvværdet ryger helt i bund, og livet virker uoverskueligt. Og man forstår ikke hvorfor.
Sandheden er, at du bliver holdt nede af hekseri og trolddom. Efterfølgende risikerer du endda at få en alvorligere sygdom end den, der i sin tid lokkede dig til alternativ behandler.
Tænk over, hvad du inviterer ind i dit liv – og hvem du i virkeligheden ønsker at modtage helbredelsens gave fra!