Aserbajdsjan har et eget syn på religiøs tolerance

Fire baptister i Aserbajdsjan blev for nylig idømt fem dages fængsel efter en politirazzia i forbindelse med, at man fejrede en høstfestival i en privat bolig. Ifølge Forum 18 News Service var ca. 80 baptister til stede ved razziaen. For at forhindre deltagerne i at lave et festivalmåltid, lukkede politibetjentene først for gas og elektricitet, hvorefter de ikke kun noterede navnene på alle, der var til stede, men også optog dem på film. Sent om natten blev der en lukket afhøring ved en domstol, og husejeren, Ilgar Mamedov, blev sammen med tre andre mænd idømt fængsel. Politiet siger, at der bestemt ikke er noget usædvanligt ved, at folk bliver afhørt ved retten sent en søndag aften, men mener, at ”det sker.”
Ved en anden afhøring blev en kvinde fra Jehovas vidner idømt en betragtelig bøde for på gaden at tilbyde religiøs litteratur. Efter først at have erklæret ikke-registrerede aktiviteter ulovlige har myndighederne nægtet flere religiøse samfund at blive genregistreret. På trods af dette siger en talsmand for Aserbajdsjan, at ”selv landets fjender indrømmer, at Aserbajdsjan er et religiøst tolerant land.”