Kirkerne i London OL-satser på Jesus

Det er ikke kun sportsfolk, der ser frem til sommer OL 2012 i London. Også byens kirker er på dupperne og planlægger nu ved forskellige sportsaktiviteter at tiltrække besøgende.Satsningen går ud på at fremvise, hvad kristen tro er, og at introducere den for dem, der ikke har noget kendskab til den kristne tro. Konceptet, ”More than Gold”, blev for første gang afprøvet i forbindelse med OL i Atlanta i 1996. Lige nu er der en kampagne sat igang, hvis formål er at inspirere kirker og menigheder til at deltage. Omtrent 60 kirker og organisationer har allerede meldt sig, heriblandt Den Evangeliske Alliance, Den Anglikanske Kirkes bisperåd og Den Katolske Bispekonference. Peter Meadows, som er kommunikationsansvarlig for ”More Than Gold” siger til The Guardian, at det kristne budskab bestemt ikke skal påduttes nogen, men at formålet er at fremvise en kristen tro, som mange ikke har nogen viden om. På deres hjemmeside, www.morethangold.org.uk, siger organisationen, at OL bliver en unik lejlighed for kirkerne til at vise, hvem de i virkeligheden er, og hvad de står for. Sportslejre, kreativ kunst og lokale festivaler er nogle af de midler, som ”More Than Gold” håber vil vække nysgerrigheden efter at få mere at vide om de gode nyheder om Jesus.