Polsk kæmpestatue af Kristus bliver den højeste i verden

Ifølge www.katolsk.dk er en kæmpestor Kristusstatue ved at stå klar i den polske by Swiebodzin nær den tyske grænse.Den 33 meter høje statue, som derudover har en to meter høj tornekrone og et fundament på 16 meter, vil overgå alle andre statuer i verden, der er dedikeret til Guds Søn. Den hidtidige ”rekordholder”, Bolivias Cristo De la Concodia-statue, som blev opført fra 1987 til 1994, måler ”kun” 33 meter. Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Cristo Redentor, Kristus Frelseren, er 39 meter høj, men da indberegnet den godt ni meter høje sokkel. Kristusstatuen i Rio blev indviet den 12. oktober 1931 og er et af verdens syv underværker. Statuen i Polen rejses for at vise taknemmelighed over for Gud, men i byen håber man også, at den vil blive en turistmagnet. Statuen er formgivet af den lokale præst, Sylvester Zawadzki, og den er opført ved private donationer fra lokale indbyggere.