Bedeuge i Kolding med ny inspiration fra Tyskland og Israel

Årets bedeuge på Apostolsk Højskole i Kolding byder på engageret jødisk pastor og et tysk ægtepar, som har Norden på hjerte.- Jeg forventer at blive opflammet til mere bøn, både i forhold til nationen, EU og Israel, og at få del i aktuelle vigtige emner at be’ for.

Asher Intreter har sammen med sin hustru oprettet organisationen Revive Israel.

Sådan lyder ordene fra medarrangør Inger Porsen fra Aglow, som sammen med Bedehus Danmark og Apostolsk højskole i Kolding arrangerer National Bedeuge fra søndag den 16. januar.
– Og jeg har været der mange gange før, så jeg ved, at det kommer til at ske, supplerer hun.

Forbøn for jøderne

Årets bedeuge er krydret med besøg fra både Tyskland og Israel. Fra Israel kommer Asher Intreter og hustru for at undervise søndag til tirsdag.
– Asher har en meget klar forståelse af Bibelen i forhold til relationen mellem jøder og kristne. Han ønsker forsoning mellem dem, og ønsker at de kristne skal gå i forbøn for det jødiske folk, forklarer Inger Porsen engageret og fortæller, at hun selv har oplevet, hvordan undervisning af Asher er blevet til personlig og ny åbenbaring i hendes liv.
Asher Intreter har organisationen Revive Israel, som er beskæftiget med at nå det jødiske folk over hele verden, og han har selv startet jødiske menigheder op først i USA og er nu pastor i Israel sammen med sin hustru Betty.

Hjerte for Norden

Fra Tyskland kommer Maria og Bernd Lehnung. I deres menighed, Evangelische Freikirche Eckernförde, er de meget aktive i bøn og har blandt andet en 24-timers bønnetjeneste.
Rakul Kristiansen fra Apostolsk Højskole kender ægteparrets tjeneste lidt nærmere:
– Ud over at være meget bønsfokuserede mennesker har de et særligt hjerte for Norden og har blandt andet holdt to konferencer med titlen: ”Pray North”, fortæller hun.

Aktiv deltagelse

Ud over undervisning vil der i ugens løb også være mulighed for masser af praksis, bl.a. på en bønnetur til Sleswig, men også undervejs. Inger Porsen fortæller:
– Jeg forventer at deltage aktivt i bedeugen, hvor der tit er særligt indlagte bønnepauser med forskellig form for bøn og forbøn.
Programmet indeholder også lovsang.

Vil vækkes

Bedehus Danmark, som er medarrangør af bedeugen, er et netværk på tværs af kirker og kirkeretninger, som blandt har en bønnekæde, så der altid er nogen, der be’r for Danmark. De arrangerer også ugen, for at forbederne i kirker ud over hele landet kan blive opmuntret til at holde ud i bøn og få frisk og ny inspiration, forklarer Rakul Kristiansen. Men hun understreger, at alle er velkomne, også dem, som ikke er så aktive i bøn, men godt kunne tænke sig at blive vækket mere i forhold til det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: