Fællesskab – som et kinderæg

I Thy er vi en gruppe unge mennesker fra kirken, der har startet en aktivitetsgruppe.
Allan Sørensen
Forfatter

Gruppen har fået navnet ”3i1”. Navnet har vi så originalt fundet på, fordi vi i løbet af én dag både spiser sammen, har en aktivitet (badning, gokart eller lignende) og hygger sammen.
Man kan vel godt sammenligne gruppen med Kinder-æg; Hele 3 ting på én gang… Gruppen består af de unge tilkommere i kirken, og alle de venner de nu kan slæbe med, det gælder også, måske især, unge ikke-troende.
Så hvorfor invitere /slæbe ikke-troende med?
For at bevare et åbent sind og omgive os med interessante mennesker, men også for at få bugt med nogle af de fordomme, der muligvis er mod kristne.
Lørdag den 13. november havde gruppen så deres første arrangement. Og ved samme arrangement havde vi, i den faste unge kreds, tilslutning af en nysgerrig fyr. Vi brugte en god slant timer i svømmehal, spiste på restaurant og tog hjem til nogle af deltagerne og hyggede.
Samme aften opstod der en snak om tro, og den ikke-troende fik svar på nogle af de spørgsmål, han nu havde. Han fik lagt nogle gode og genkendelige spørgsmål på bordet, om fx ”Big bang”, og Darwins kendte evolutionsteori blev også debatteret.
Et af succeskriterierne for disse arrangementer, som gruppen stabler på benene, er at skabe et trygt og venligt forum, hvor man kan udtrykke sine spørgsmål og fordomme.At få folk til at føle sig velkomne og få dem til at mærke næstekærligheden.
Vi mener, det er vigtigt at få alle, der er interesseret, inkluderet i vores fællesskab. Et fællesskab hvor der er fokus på venskab og nærhed.

Nu har gruppen kun haft et arrangement, så jeg vil ikke putte et succes-stempel på endnu, men det er dejligt at opleve, at vi kristne har noget at byde på. Noget som folk har lyst til at være en del af. Lad dem mærke, at der er noget værdifuldt at hente i troen på Gud.
”3i1” er måske som kinder-æggets 3 dele: venskabet smager dejligt, aktiviteten er sjov at deltage i, og troen kan overraske og glæde enhver…