Hjælper tidligere muslim med at udgive livshistorie

Ousmanou vil med sit vidnesbyrd på dvd hjælpe andre muslimer til at tage springet og blive kristne, selv om det betyder forfølgelse…
Moderen havde udset Ousmanou Ibrahim til at blive en stor maribu – en muslimsk-okkult læremester. Og den unge mand fra Kaele i Cameroun havde gået i Koran-skole. Han hadede alt, hvad der var kristent.

Ousmanou Ibrahim på coveret af en nye dvd, hvor han fortæller sin dramatiske livshistorie.

– Jeg anså de kristne for at være dumme og uvidende. Jeg råbte skældsord til dem og deres børn, husker Ousmanou.
– Der var en norsk-amerikansk missionær i området, som hed Spidal. Jeg ville aldrig lytte til, hvad han sagde. Men engang, hvor jeg var i pengenød, spurgte jeg ham om at låne lidt penge.
Han svarede, at han i stedet ville give mig pengene, hvis jeg accepterede, at han gjorde det på grund af Jesus. Det var en svær pille for mig at sluge, for jeg ville i hvert fald ikke acceptere kristendommen. Men jeg gik med til, at han gav mig pengene på grund af hans tro på Jesus.
Kort efter flyttede han til en større by, Maroua. Engang spurgte jeg ham om at køre med, da min onkel boede i byen, og jeg ville besøge ham. Han var en kendt muslim.
I Maroua kom jeg i kontakt med en lokal kristen, som viste mig Jesus-filmen. Filmen gjorde et stærkt indtryk på mig. Da jeg så filmen, besluttede jeg mig til at tro på Jesus.

Mor: Du vil dø!

– Jeg var ikke i tvivl om, at det var sandheden. Men jeg vidste også, at det ville være svært at forklare til min familie og de øvrige i min hjemby. Så da jeg kom hjem, holdt jeg det for mig selv.
Men en dag, da min onkel spurgte mig om at gå med til bønnen i moskéen, ville jeg ikke med. På den måde blev det opdaget, og familien slog hånden af mig. Jeg var ikke længere deres søn, sagde de. Min far ydmygede mig ved at binde mig til et træ på markedet, som et æsel. Der stod jeg så, indtil nogen kom og løste mig, fortæller Ousmanou.
Han flygtede nu hjemmefra og gik nu på en afrikansk bibelskole i Madouli ude i bushen, hvor læreren Silas på en særlig måde underviste om forskellen på islam og kristendom. Håbet var, at eleverne bagefter kunne missionere over for muslimerne, som kirkerne ellers i det store hele har opgivet at diskutere med.
– Min mor truede mig med, at jeg ikke ville komme levende frem til bibelskolen. Bilen ville komme ud for et frygteligt uheld, og jeg ville bliv slået ihjel, svor hun. Og selv om bilen skulle nå sikkert frem, så ville jeg falde død om i løbet af få dage. Det var chokerende ord, men jeg trodsede advarslen og bad om beskyttelse i Jesu navn. Så tog jeg afsted i tre år.

Familien forsøgte skiftevis at true og lokke Ousmanou til at afsværge sin nye tro og vende tilbage til islam. Han skulle få mange køer. Ja, der var endda to smukke kvinder, som kunne blive hans koner, hvis han bare ville opgive sin kristne tro.
Da det ikke hjalp, blev han truet på livet og måtte flygte til nabolandet Tchad. Her arbejdede han for en landmand og giftede sig med en kristen pige, som kom fra en anden stamme end hans egen. Det var også et stort brud med traditionen, for Ousmanous stamme, fulanerne, anser sig selv for højerestående end de andre stammer. Først og fremmest fordi de bragte islam med sig, da de indvandrede fra Nordafrika for et par hundrede år siden. De er forsvarere af den ”rette tro”. De er i øvrigt lysere i huden og har fine arabiske træk, som smalle næser og aflange ansigter.

Blev radio-medarbejder

Men nu fik den kristne radio Sawu Linjiila nys om Ousmanou, og han og hans kone blev ansat som medarbejdere.
Da Ousmanou viste sig at være dygtig og udholdende i troen, blev han tilbudt at komme på præsteskole i nabolandet Benin. Efter fem år vendte han tilbage og overtog ansvaret for at besvare breve fra de mange muslimske lyttere, som ønsker at vide mere. Han prædiker og underviser også i radioen. Desuden har han et program om landbrug, som er meget relevant for lytterne. Udsendelserne sendes både på kortbølge og på mange FM-stationer.

Hjælp fra Udfordringen

Udfordringens medie-mission har tidligere hjulpet Ousmanou med en video-fremviser, som han brugte til at vise kristne film for muslimske venner, der hemmeligt besøgte ham.
Nu har vi hjulpet Ousmanou til at få indspillet sit eget personlige vidnesbyrd på en dvd, som sælges til interesserede.
Ousmanou forklarer her, hvordan det gik til, at han –som var så meget imod kristendommen – alligevel omvendte sig og blev kristen. Og Ousmanou er sikker på, at en sådan dvd vil blive set af mange søgende muslimer. Den vil hjælpe dem til at overvinde deres fordomme, når de ser, at en af deres egne er gået over – uden at bliv ramt af de forbandelser, som blev udstedt. – Jesus viste sig at være stærkere.

Sådan kan du bakke op:

Du kan bedst støtte Udfordringens arbejde i Afrika ved at bede fast for det. Tilmeld dig som bede-partner hos henri@udfordringen.dk
Hjælp til arbejdet kan indsættes på Missionsfondens konto 9570 0006 139450 mærket ’5984 Radio-mission i Afrika’.


Artiklen fortsætter efter annoncen: