Lena vil skabe håb gennem ny forening

Lena Løbner har startet foreningen ’Håb for alle’ og ønsker gennem den at række ud til mennesker med behov.
Mange kender Lena Løbner som lovsangsleder og foredragsholder i Evangelist.

Foreningen ’Håb for alle’ vil med den ene hånd vise barmhjertighed gennem nødhjælpsarbejde. Den anden hånd skal give inspiration via lovsang og forkyndelse.
håb og lys via litteratur, musik og sang.

I 2010 trådte Lena Løbner ind i en ny tjeneste, som hun oplever, at Gud har kaldet hende til. Hun tog initiativ til at starte foreningen ”Håb for Alle”. Hun siger til Udfordringen:
– Hele mit liv har jeg haft et ønske om at gøre en forskel for bare ét menneske. Det er med årene blevet til en del mennesker, og nu rækker jeg videre ud gennem ”Håb for Alle”.
”Håb for Alle”-teamet består af forskellige mennesker, der har ét til fælles: nå ud til mennesker i krise på en jordnær og håndgribelig måde. Foreningen arbejder sammen med de organisationer, foreninger og virksomheder, der vil, for sammen at hjælpe mennesker. Der er tale om nødhjælpsarbejde på forskellige niveauer ved spredning af håb og lys via litteratur, musik og sang.

Hvad gør ”Håb for Alle”

”Håb for Alle” rækker ud til hjemløse. Møder dem på gaden. Giver dem varm kaffe og tæpper. Synger for dem. Taler med dem. I december rækker man ud med julepakker til nogle af de svageste. Man rækker også ud til herboende grønlændere. I midten af december samler man grønlændere, giver gaver, synger med dem og bruger tid sammen med dem. Foreningen besøger hospicer, hvor man oplever at sprede glæde gennem sang og musik. I december har Lena Løbner løbende aftaler med Hospice Sjælland, hvor hun synger for patienterne. Som et udspring af besøgene på dette hospice har hun sunget ved en begravelse, hvor der deltog ca. 200 mennesker. Familien gav efterfølgende udtryk for stor glæde over hendes medvirken.
På samme måde arbejder man også med indsatte i fængsler i samarbejde med fængselspræster og betjente. Den 21. december har fængslet i Horserød åbnet op for, at de kan komme og holde en koncert og samtidig dele gaver ud til de indsatte kvinder. Foreningen rækker også ud til kræftramte familier med støtte, opmuntring og trøst. Alt sammen sker på grundlag af frivillige gaver.
Foreningen er meget åben for at gå ind i de opgaver, der dukker op, for i den enkelte situation at sprede håb gennem evangeliet.
”Håb for Alle” har allerede sendt Lena Løbner vidt omkring. Her kan nævnes Israel, Afrika og Færøerne.

Visionen

Visionen om ”Håb for Alle” er vokset frem gennem længere tid hos Lena Løbner og Camilla Holstein. Om det siger Lena Løbner til Udfordringen:
– For mere end 10 år siden oplevede jeg, at Gud kaldte mig til at stå sammen med Christian og Karen Hedegaard i visionen om at nå mennesker med evangeliet. Det har været et eventyr og har givet mange oplevelser og erfaringer. Vi så mennesker blive frelst og helbredt på en fantastisk måde. Efter nogle år blev det Camilla Holstein og jeg, som rejste rundt som team og holdt foredrag i forskellige byer i Danmark, hvor vi også fik en masse oplevelser af Guds kraft i funktion.
– Mine venner gennem mange år har været til stor hjælp for mig og har lært mig utrolig meget. At jeg har valgt at følge mit hjerte nu og gå videre ud i tjeneste hænger sammen med, at jeg føler, at Gud har kaldet mig meget tydeligt siden december 2009. Jeg har fået så mange opmuntringer og bekræftelser på det, at jeg nu må ”springe ud” i det. Beslutningen er taget i forståelse med de mennesker, som er i ledelsen af Evangelist i dag.
– Gud må hjælpe mig til at blive den person, som han ønsker, jeg skal være. De værdier, som vi arbejder ud fra i foreningen, er at løfte mennesker op og herliggøre Jesus. Alle skal bruge de talenter fuldt ud, som de har fået, til deres fulde potentiale, og det vil jeg gøre, hvad jeg kan for at fremelske. 
– Man kan ikke hele livet regne med, at andre mennesker hjælper en med alt. På et tidspunkt må man stå på egne ben. Og det har jeg måttet erkende. De sidste 4-5 år har været en sund løsrivelsesproces for mig, hvor jeg har måttet lære at stå alene. Jeg har helt konkret oplevet, at det at tage ansvar for sit liv, sine beslutninger og tage konsekvenserne af dem, kan gøre, at man vokser i sin personlighed, fortæller Lena.
Da Lenas gode veninde og ”kollega” Camilla Holstein fik konstateret kræft, var det et hårdt slag for hende og hendes familie.
– Det var hårdt for os alle, siger Lena og fortsætter:
– Jeg kunne med min bedste vilje ikke forstå, hvorfor hun skulle igennem en så svær tid! Vi havde stået sammen gennem mange år i tykt og tyndt. Jeg oplevede, at jeg måtte stå ved hendes side og hjælpe hende så meget, som det kunne lade sig gøre til det sidste. Det har været utrolig givende og lærerigt, og jeg vil aldrig glemme den periode i mit liv. Jeg takker Gud for Camillas gode familie, som valgte at åbne deres hjerter for mig. Inden hun blev taget hjem til Jesus, blev hun ved med at tale opmuntrende til mig – helt utroligt! Efter hun blev taget hjem, blev det endnu tydeligere for mig, at jeg måtte tage et skridt ud i det, som jeg føler mig kaldet til nu. Der har hele tiden været venner omkring mig, som har elsket mig og talt tro til mig gennem hele processen. Det er jeg dem og Gud meget taknemmelig for. Ellers havde jeg nok helt ærligt ikke klaret det.

Rækker også ud til Afrika

Lena Løbner er glad for ballasten hjemmefra. – Den tro på Gud, mine forældre har, har bevaret mig, siger Lena.

Lena Løbner er missionærbarn, og hendes far, Peter Madsen, tager stadig til Afrika for at støtte menigheder. I november sidste år var Lena med sin far i Malawi, hvor hun på en kvindekonference underviste omkring 150 kvinder. Men der var også mænd, der deltog. I en pause stod der 15 børn og kiggede på. Lena gik ned til dem med sin guitar. Hun havde lært, hvordan man siger ”Hvordan har du det?” og ”Jeg har det godt!” på deres stammesprog og lavede på stedet en lille melodi og sang ”Muli bwanji?” og de svarede helt spontant ”Ndiri bwino”. Dagen efter var 60 børn med i den lille sang og dansede til – og de voksne kom med.
– Under et andet besøg i Malawi så jeg et billede af, at ”Håb for Alle” har 2 hænder. Den ene hånd viser barmhjertighed mod dem, der har behov; udelukkende for at vise kærlighed og omsorg. Den anden hånd er en inspiration via lovsang og forkyndelse dér, hvor dørene åbner sig, siger Lena Løbner, og det fik hun bekræftet under besøget i november.


Artiklen fortsætter efter annoncen:God ballast hjemmefra

– Når alt kommer til alt, så kan jeg sige, at jeg har haft en god ballast med hjemmefra. Mine forældre har en stærk tro på Gud, som de har givet videre til mig. Den har bevaret mig gennem alle årene og givet mig en tryghed og en vished om, at vi ikke er efterladt alene. Gud går med os gennem hele livet – også med den nye opgave ”Håb for Alle”.

Hvis du ønsker at vide mere om ”Håb for Alle” kan du gå ind på hjemmesiden www.haabforalle.dk.