Begejstret DJ får Ole Børud til ”Natdiskoteket”

For første gang kommer gospelsangeren Ole Børud til Danmark med eget band. Han er ikke
invitereret af kristne kirker, men en DJ har inviteret ham til en nu udsolgt privat natklubfest.- Han er et geni af en pop/funk-snedker! fortæller en glad Nicolai Skipper om den norske musiker Ole Børud, der nu kommer til Østerbro 8. april. Og soul/funk-eksperten véd, hvad han taler om efter mere end 10 år bag pulten i Natdiskotek Montmartre, dengang spillestedet levede i Nørregade i Købenavn.

Ole Børud har præsteret masser af store cd’er sammen med verdensstjerner som fx Olso Gospel Choir og Andrea Crouch.

– You ain’t seen nothing yet! Ole Børud synger simpelthen fuldstændigt suverænt og har en grovfunky rytmesektion, der vil efterlade selv Earth Wind & Fire stakåndet! I alt 11 proffer, der fuldstændig har væltet mig live!
Den 35-årige Ole Børud er – bortset fra på den kristne scene – et stort set ukendt navn i Danmark. Han har sunget et enkelt gospelnummer til sidste års juleshow på DR-TV. Og Nicolai Skipper, der nu igen står bag DJ-pulten i Natdisk Montmartre, hørte Børud ved en tilfældighed første gang. En lydmand spillede albummet fra 2008, ”Shakin’ The Ground”.
– Jeg er en meget, meget, meget kræsen lytter, men dét her pop-funk-album slog mig bagover! Jeg promoverede det begejstret via vores natdiskotek-medlemmer, der også faldt for hans sange.

Væltet af show i kirke

Nicolai Skipper har været tilknyttet Montmartre som DJ i mange år.

Nu ligger ”Shakin’ the Ground” på 36.-pladsen på den danske officielle digitale download-hitliste. Hvilket fik Skipper til at ville arrangere en koncert med den talentfulde sanger. Men han ville først se, om Børud var lige så imponerende live, som ”Shakin’ The Ground” fremstod. Dj’en fandt ham og hans band på plakaten i Pinsekirken i Värnamo i Sverige i november sidste år.
– Det svingede!!! 11 mand i hvide skjorter, bassisten var vildskaben selv, og bag gryderne sad min nye yndlings-trommeslager. Ole Børud manifesterede sig med det samme sig som undisputed indendørs Norgesmester i vokal! Hornene var overladt til 3 nordmænd, der på trods af svedig intens funk-dans aldrig missede et beat og samtidig afleverede de mest onde horn-fills! Fantastisk show!

Lever op til forbillederne

Ole Børud og co. er bl.a. inspireret af Quincy Jones, George Duke, Donald Fagen, Stevie Wonder, Earth, Wind and Fire, Gino Vannelli og Toto – alle meget dygtige West coast funk/rock-navne. Og de norske musikere levede op til deres forbilleder, mener Skipper, der i tidens løb har oplevet mange koncerter bl.a. i Montmartre i Nørregade.
– Jeg smilede, dansede og kneb faktisk en glædes-tåre lige midt i kirken! Jeg er aldrig blevet SÅ overrasket før. Guderne skal vide, at jeg har haft 100-vis pragtfulde liveoplevelser før, men er aldrig blevet imponeret så grundigt. Oveni så skriver Børud også gode melodier.

Kendt kristen i Norge

Ole Børud er slet ikke nogen ny skikkelse i norsk musikliv. Han begyndte at synge som femårig og medvirkede på et album året efter! Siden han fyldte 16 år, har han jobbet fuldtid som vokalist og guitarist og turneret på alle verdens kontinenter plus været frontfigur på ca. 20 udgivelser med kristne artister som Oslo Gospel Choir, Torun Eriksen (N), metalbandet Extol (N) og Andraé Crouch (US). ”Shakin’ The Ground” er hans debut i eget navn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nicolai Skipper jubler over, at det lykkedes ham at overtale Børud til at komme til landet, til trods for at få kender nordmanden, og at hele projektet er økonomisk risikofyldt.
– Tak til Ole Børud. Kun sjældent møder man et så imødekommende, ydmygt og rart menneske. Det er bare så god en oplevelse at møde nogen, der er SÅ dygtig og talentfuld, og jeg glæder mig helt vildt til at præsentere Norgesmesteren i vokal live.

Ole Børud siger selv om koncerten:
– Det lyder rigtig spændende, at der næsten er udsolgt den første aften.
Jeg synes også, det er spændende at skulle spille på en natklub. Jeg spiller bare dér, hvor folk ønsker at invitere mig, om det så er kirker eller natklubber, eller hvad det er. Han fortsætter:
– Det jeg skaber, både musikalsk og indholdsmæssigt, er jo netop noget, jeg gerne vil have, at folk skal høre, uanset om de hænger ud i kirke eller natklub. Han slutter:
– Jeg tror, det bliver en hyggelig aften!

To koncerter med Børud

Der bliver to koncerter med Ole Børud i København. Først Natdisk Monmartre-koncerten fredag d. 8. april, hvor de spiller hovedparten af numrene fra ”Shakin’ The Ground”. Denne fest er stort set udsolgt.
Dernæst dagen efter: Lørdag d. 9.april. Dette er en release–fest for Børuds nye album ”Keep Movin’”. Her præsenterer bandet live hovedsagelig numre fra dén udgivelse. Her er der stadig ledige pladser.
Begge arrangementer foregår på Café Prock. Billetter: 145 kr på billetlugen.dk.
Af Eva M. Jørgensen
og Morten Buschmann


Artiklen fortsætter efter annoncen: