Over 35 såret ved bombeangreb i Jerusalem

Mens spændingen ved Gaza-striben optrappes med nye raketangreb derfra mod det sydlige Israel, og der meldes om nye sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker i Syrien, er Jerusalem blevet ramt af en bombesprængning nær kongresbygningen Binyanei Ha’uma og hovedbusstationen, hvorved 35 personer blev såret, heraf flere alvorligt.Politiet mener, at der blot var en enkelt angriber, og han/hun eftersøges nu. Der menes ikke at være tale om en selvmordsbombemand/kvinde.

Det var det første sådanne angreb i Jerusalem siden 2004. Bomben sprang i myldretiden ved et busstoppested, hvor mange passagerer ventede. Bomben menes ar have været anbragt i en taske. Et stort ambulancer og politibiler kom hurtigt til stedet.

Statsminister Binyamin Netanyahu har aflyst sin planlagte rejse til Rusland som følge af den opståede situation.

Mange her spørger, om den relative ro, der har hersket her de senere år, nu er forbi.