Børns 10 bud til deres forældre

1. Mine hænder er stadig små; forvent derfor ikke et perfekt resultat, når jeg reder min seng, maler et billede eller kaster en bold. Mine ben er stadig korte, så lad være med at tage så store skridt, at jeg kommer bagud.

2. Mine øjne har endnu ikke set så meget af verden som jeres. Giv mig lov til selv at udforske den og helst uden alt for snævre rammer.

3. Der vil altid være arbejde, der skal gøres. Jeg er kun barn et kort stykke tid – tag jer derfor tid til mig. Fortæl mig, hvad I ved om denne dejlige verden, og gør det glad og gerne.

4. Mine følelser er stadig ret sarte, så jeg beder jer om ikke at hakke på mig hele dagen. Behandl mig sådan, som I gerne selv vil behandles.

5. Jeg er en helt særlig gave fra Gud. Pas og plej mig, som Gud vil, I skal gøre det, og stil mig til regnskab for det, jeg gør. Giv mig klare retningslinier, som jeg kan leve efter, og vær konsekvent over for mig med en kærlig hånd.

6. For at kunne vokse har jeg brug for jeres opmuntring. Vær sød at holde igen med jeres kritik. Og husk, at I godt kan kritisere mine handlinger uden at kritisere mig som person.

7. Giv mig frihed til at træffe mine egne beslutninger. Lad mig få lov at lave mine egne fejl, så jeg kan lære af dem. Kun sådan vil jeg en dag være i stand til at træffe de beslutninger, som livet kræver af mig.

8. Lad være med at lave mit arbejde om. Det giver mig nemlig en følelse af ikke at have levet op til jeres forventninger. Og selv om det kan være svært: Prøv at lade være med at sammenligne mig med mine søskende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:9. Vær ikke bange for engang imellem at tage af sted på weekend og lade os være alene hjemme. Børn har indimellem brug for at have et pusterum uden forældre, ligesom forældre har brug for et pusterum uden børn. Desuden er det en storartet mulighed for at vise os børn, at jeres ægteskab er noget helt specielt.

10. Tag mig regelmæssigt med til gudstjeneste og i søndagsskole. Vær et godt eksempel for mig. Jeg er altid glad for at lære mere om Gud og hans ord.