Gud har ikke noget ”Adjustment Bureau”

Tror du på den frie vilje, valget og chancen? Selvfølgelig, hvis du tror, at Gud ikke eksisterer og mennesker er sjælløse produkter af simpel evolution, så har du ingen af disse ting. Hvis den defination er korrekt, er valget en illusion, siden vi alle er en samling af kemiske reaktioner og resultat af den stærkestes overlevelse.
Men langt nede kan du godt mærke, at det ikke er sandt, ikke sandt? Du er ikke blot en fysisk maskine, som ingen vigtig rolle spiller i universet. Du har fået en fuldstændig fri vilje og et liv fyldt med muligheder til at benytte den.
Med mindre, selvfølgelig, at du er Matt Damon, som spiller David Norris i en konspirationsfyldt verden, hvor alt er planlagt på forhånd i små notesbøger, der ligner en oversigt over kloakkerne i New York.
Filmen vil ellers gerne sige noget om en ”Gud”. Lederen af The Adjustment Bureau (Tilretningskontoret) bliver kaldt Formanden, selvom han har mange navne – fik du den? Og Formanden er en halvhidsig person, som elsker at manipulere menneskernes skæbne, lidt ligesom et barn med et forstørrelsesglas ved en myretue.
Er du ikke glad for, at du har en fri vilje? Nogle vil måske sige, at Bibelens Gud er som Formanden, men absolut ingenting kunne være længere fra sandheden. Han er en elskende far, som har gjort alt andet end at skade din frie vilje.
Tænk over det – lang tid før du var blot en gnist i dine forældres øjne, var du en hel historie i din Fars sind. Før jorden begyndte, tog han et ark himmelsk papir og skrev dit navn på det. Og da du overgav dig selv til Kristus, gav Gud dig en pen til at skrive dit livsdigt, som du vil det. Men husk, han gav dig også et spor at følge, som vil gøre dit liv til et mesterværk.
Det spor er simpelthen at leve, som om det var Jesus, der gik i dine sko. Og det er virkelig ikke spor kompliceret, fordi han forklarede planen i Det Største Bud og Missionsbefalingen.
Her behøves intet ”Adjustment Bureau”. Hvis du har en fri vilje til at udleve det formål, som Gud har forberedt for dig, som vælg at elske Gud og elske andre ved at dele evangeliet med dem. Så har du chancen for at gøre dit liv til et digt, som er intet mindre end et levende mesterværk.

Lane Palmer
Forfatter i Share Ministries i
Arvada, Colorado, USA

Share Ministries arbejder
med at udruste teenagere
til at blive stærkere i
deres tro.