Fokus på kristendommen

Ny programserie på DR2 undersøger kristendommen.Søndag tager DR2 hul på første afsnit i en irsk dokumentarserie om kristendommen.

Nadver i den katolske og protestantiske kirke forklares i første afsnit.

Den består af seks afsnit, hvor titlen på det første er ”Kød og blod”. DR2 beskriver programmet sådan:
– Kristendommen er ikke for sarte sjæle, men hvorfor flyder blodet, og hvorfor spiller den lidende og blødende Kristus og de kristne martyrers lidelser så stor en rolle i den kristne kunst? Den irske forfatter Christy Kenneally forklarer centrale begreber i kristendommen som korsfæstelsen, martyriet, askesen og den hellige nadver, om hvordan protestantismen og katolicismen deler sig omkring altergangen, og hvordan skildringen af Kristus har ændret sig gennem århundrederne.
Hele programserien bygger på den manglende kendskab til kristendommen i det moderne samfund. Ethvert af programmerne giver således ny indsigt i kirkens udvikling, symboler og ikonografi, myterne og magien.
Samtidig viser den også, hvordan forskellige kulturer gennem tiden har kommunikeret den kristne tro i kunst og formidling, samt hvordan den også er blevet misbrugt af lumske magthavere gennem tiden.

DR2 Søndag den 27. marts kl. 23.40. Kød og blod, Kristendommen 1:6