Smukke og enkle rock-salmer

Amerikanske Charlie Hall er klar med sit album med kristne sange, og det er blevet til en snes velkomponerede og velskrevne sange, der dog minder en del om hinanden.
Charlie Hall og bandet har prøvet det før. Det kan man sagtens høre på deres femte plade, der er sikker i sin stil og sit udtryk. Så sikker, at nogle af sangene bliver lidt kedelige. Det ville faktisk klæde Charlie Hall med en mindre perfekt vokal og bandet med en mindre perfekt lyd. Lidt mere kant ville gøre denne anmelder gladere.
Det betyder dog ikke, at pladen ikke er værd at bruge penge og tid på – overhovedet ikke! The Rising er nemlig super godt produceret og har en utrolig behagelig rock-lyd.
Ud over Charlie Hall består bandet af Quint Anderson på bas, Dustin Ragland på trommer og Kendall Combes på elguitar. De fire gutter fra Oklahoma City har lavet musik sammen siden 1991. Men hvis man får lyst til at høre dem live, må man tage turen over Atlanten til De Forenede Stater. De spiller nemlig primært i hjemlandet og har i skrivende stund ingen Europa-tour på tegnebrættet.
Charlie Hall har en ukompliceret skrivestil, og teksterne er befriende tydelige i vendingerne. Han skriver om at komme tættere på Gud, om at stå sammen i kærlighed og om frihed. I korte og enkle sætninger synger han budskabet ud, og dét med yderst fængende omkvæd.
Charlie Hall får kombinationen af rock og salmesang til at virke ukompliceret og ligetil.
I det hele taget, så er The Rising en god, gedigen omgang rock, der ikke rigtigt viser tænder. Til gengæld er det musik, der er til at synge med på efter blot en enkelt gennemlytning. Uden tvivl bliver der god stemning i bilen, på værelset eller hvor man nu hører musik. Og sangene bider sig fast, især omkvædet i titelsangen Rising (a song of ascent) kan man godt forvente at komme til at skråle med på i badet.
”We are rising, in your rising. Singing freedom songs. Throw off your mourning. This is for dancing, singing freedom songs.” Og det er da en postiv slutning på enhver sang og enhver anmeldelse.
Kristina