Del det åndelige og evige liv

Lektion 50Tusind mennesker blev spurgt: ”Hvad er det, som gør, at et ægteskab holder?” To svar gik igen: 1. De elsker hinanden. 2. De tror på Gud.
Hvad er tro på Gud? To spørgsmål hjælper os med at finde svaret:
1. Hvis du skulle dø i nat, ved du da med sikkerhed, at du kommer i Himlen? (Der er kun to mulige svar: Ja eller nej.) Svar før du læser spørgsmål 2.
2. Hvis du skulle dø i nat og komme til himmelen, og Gud spurgte dig ”Hvorfor skal jeg lade dig komme ind i Himlen?” hvad ville du så svare?
Skriv begge to jeres svar ned.

Det er Guds mening, at vi skal vide, at vi har evigt liv. I 1. Johannes Brev kap. 5, vers 13 fortæller apostelen, hvorfor han skrev dette brev: ”Dette har jeg skrevet til jer, der tror på Guds søns navn, for at I skal vide, at I har evigt liv.”
Vi har hver især brug for at være der, hvor vi kan svare: ”Ja, jeg ved, at jeg kommer i Himmelen!”
Ethvert svar på spørgsmål 2, som ikke inkluderer troen på Jesus Kristus, understreger mangel på frelsende tro. Hvis vi svarer: ”Jeg er et godt menneske”, ”Jeg har gået i kirke hele mit liv”, ”Jeg har holdt de ti bud” osv., afslører svarene, at vi stoler på os selv og det, vi har gjort for at himmelporten skal åbne sig for os. Hvis vi tror, at Jesus døde i vort sted på Golgata, stoler vi på hans værk, ikke på vort eget.
Tænk, hvis du stod foran en virkelig dyb bjergkløft, som var 30 meter bred. Forestil dig, at hver eneste mand og kvinde og hvert barn, som har levet, og som kommet til at leve på jorden, står på den ene side af kløften. De må over på den anden side for at få det evige liv i Himlen. Hvis de ikke klarer det, er de fortabte. De tror, de må hoppe. Verdensrekorden i længdespring er på ca. 9 meter.

Hvor mange mennesker er i stand til at hoppe 30 meter? Ingen! Nogen kan hoppe længere end andre, men ingen ville komme i nærheden af at kunne klare det. Alle ville komme til kort. Sådan er det også åndeligt. Afstanden mellem Gud og mennesker er afstanden mellem fuldkommenhed og ufuldkommenhed, hellighed og synd, liv og død.
Mange mennesker slider sig selv op ved at prøve at hoppe over kløften. Alle religioner, filosofier og moralsystemer indeholder instruktioner om, hvordan man bliver en bedre længdespringer. Men det grundlæggende problem er, at vi ikke har styrke nok til at leve, som vi bør. Ingen af os er gode nok til at springe over kløften. Vi er alle dømt til åndelig død – adskillelse fra Gud.
Men evangeliet – den gode nyhed – går ud på, at i Kristus har Gud gjort det, vi ikke selv kunne gøre. Han har bygget en bro over kløften med sit kors. Hvorfor er vi så dumme, at vi prøver at springe, når vi kan gå over Golgata-broen til evigheden?

”For syndens løn er død, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus, vor Herre.” (Rom. 6, 23).
Dette er evangeliet, den gode nyhed i den kristne tro: Gud tilbyder os Himmelen som en gratis gave, fordi Jesus har betalt for den.

Opgaver

Del svarene på følgende spørgsmål med hinanden:
Har du nogensinde bedt Jesus Kristus komme ind i dit liv?
Hvad tænker du, når du får sådan et spørgsmål?
Hvad føler du?
Virker evangeliet fornuftigt på dig? Hvis ja, hvorfor? Hvis nej, på hvilken måde er det ikke fornuftigt?

Vi modtager evigt liv ved at tage imod Jesus Kristus. Han er både gaven og giveren. Vi kan ikke få den ene uden den anden.

Ugens udfordring

Tænk alvorligt over Jesu kald til dig, og bed denne enkle bøn:
”Herre Jesus, jeg vil ikke længere stole på mig selv. Nu vil jeg tro på dig og det, du gjorde, da du døde i mit sted på korset. Jeg ved, at jeg er en synder, og jeg omvender mig fra min synd og beder om din tilgivelse. Jeg inviterer dig til at leve i mig. Jeg ønsker, at du skal have førstepladsen i mit liv. Jeg giver mig helt til dig for at lære din vilje at kende og adlyde den resten af mit liv. Tak, Jesus, Amen.”

Hermed slutter serien ’Ugens 15 minutter’. De 50 lektioner kan købes som bog: ”Minutter med hverandre” på hosianna.dk (norsk oversættelse). Har I oplevet, at serien har gjort en forskel i jeres ægteskab, og har I lyst til at fortælle om det, er I velkomne til at skrive til: redaktion@udfordringen.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: