Ekspert i Luther fylder 60 år

Professor på Menighedsfakultetet Asger Chr. Højlund fylder 60 år den 28. april.- Asger er en respekteret Lutherekspert og kendt for sin faglige grundighed. Her bliver der ikke sprunget over lave gærder.Det siger Nils Andersen, landssekretær ved Menighedsfakultetet i Århus, hvor Asger Chr. Højlund er professor.
Han fylder 60 år torsdag den 28. april. Det fejrer Menighedsfakultetet med en reception fredag den 29. april.

Asger Chr. Højlund blev cand. theol. fra Aarhus Universitet i 1979 og Dr. Teol. fra Lund Universitet i 1992. Han har undervist teologistuderende i dogmatik på Menighedsfakultetet siden 1979, hvor han blev lektor i 1992 og professor i 2007.

Lidenskab for kirken

– Asger Chr. Højlunds lidenskab er kirken, siger Nils Andersen. – Som søn af en præst, professor på et studiested med sloganet ”Teologi for kirkens skyld”, gift med en sognemedhjælper, bror til en præst, med en søn, der også studerer teologi, og gennem mange år aktiv i Christianskirken, har Asger gennem hele sit liv haft en kirkelig horisont.
Højlunds bibliografi er lang og vidner om fødselarens flid. Højdepunktet er kristologien: ”Men han gav afkald. Bidrag til kristologien”. Bogen udkom i 2007.

Smittende latter

Højlund er meget vellidt blandt kollegerne på Menighedsfakultetet og kendt for sin beskedenhed, sine sprogkundskaber – heriblandt færøsk, som han hurtigt slår over i, når han taler med en færøsk studerende. Han er kendt for sin smittende latter, sine klare holdninger og musikalske evner.
– Når Asger er til stede, er det ham, der synger for og håndterer klaveret, fortæller Nils Andersen.
Højlund er et inkarneret friluftsmenneske, der føler sig upåklædt uden lommekniv. Han stresser gerne af med en kajaktur i Århus Bugt en tidlig lørdag morgen eller på en fjeld- eller fisketur i Norge, hvor familien har sommerhus.
Fødselaren er gift med Kirsten Huus Højlund, og sammen har parret fire voksne børn.