En legende er død

En bilulykke blev den verdenskendte prædikant og forfatter David Wilkersons endeligt.
– Termen legende er ofte blevet brugt til at beskrive en person med ekstrem inflydelse, men hvad med en mand, som overstråler de store ord … David Wilkerson.

David Wilkerson på et af de mange tusinde møder han har holdt, både i sin egen kirke og på konferencer over hele verden.

Sådan udtaler Rich Wilkerson til Christian Post, efter at nyheden blev bekræftet. David Wilkerson døde i en tragisk bilulykke onsdag den 27. april. Hans hustru, Gwen, var også i bilen og er nu indlagt men uden for livsfare.
Uheldet skete, da David Wilkerson af ukendte årsager kom over i den modsatte vejbane, hvor en modkørende lastbil forgæves forsøgte at undgå påkørslen. David Wilkerson blev 79 år.

Korset og springkniven

David Wilkerson er allermest kendt for bogen ”Korset og Springkniven”. Bogen er oversat til mere end 30 sprog og læst af over 15 millioner. Den handler om hans egen rejse hen imod skabelsen af organisationen Teen Challenge i 1958.
Teen Challenge er et evangelisk kristent rehabiliteringsprogram og et netværk af evangeliserende og sociale hjælpecentre. Bare i USA er der flere hundrede centre, men også i 90 andre lande har Teen Challenge stor betydning og indflydelse. I Danmark er der fem centre. Teen Challenge’s danske leder Søren Kokkenborg udtaler om Wilkersons bratte død:
– David Wilkerson var gennem sit liv en pionér, banebryder og til sin død en fanebærer til selv den mest forslåede. Han levede gennem hele sit liv efter det kald og den tro, Gud havde lagt på hans hjerte.
Ud over den store indflydelse gennem bog og organisation var David Wilkerson også pastor for Times Square Church i New York, som han grundlagde i 1986 og som i dag har omkring 8000 medlemmer.

– Vi ses i Himlen

Hans død har affødt stærke reaktioner over hele verden. Den kendte forfatter og præst Joel Osteen udtaler blandt andet:
– Korset og Springkniven var den første bog, jeg læste nogensinde. Den såede New York i mit hjerte. Jeg er så taknemmelig for livet af og arven efter David Wilkerson.
Men også almindelige kristne i ind- og udland giver udtryk for deres sorg. Mennesker, som selv er kommet ud af misbrug på grund af hans tjeneste, eller som er blevet udfordret af hans budskab. Deres besked på Twitter, Facebook og mange andre net-steder er:
– Tak fordi du inspirerede os her på jorden.Vi ses i Himlen en dag.
Wilkersons begravelse vil foregå privat i Texas, men den offentlige mindehøjtidelighed bliver afholdt i Times Square Church og streamet online.