Fodbold i blodet og Gud i hjertet

Til daglig leder han ’Show de Bola’ i Brasilien, men i denne uge er Milton i Danmark for at promovere den gode fodbold, projektet og Gud.
Til daglig træner han børn og unge på en stenhård lerbane i Recive, en forstad til Rio de Janiero. Men da vi møder Milton, er han ved at træne danske piger fra FREM og FC Udfordringen på en græsgrøn bane i Valby.

Basilianske Milton træner danske piger fra FC Udfordringen og FREM

Men passionen er den samme. Igennem sin tolk forklarer han øvelser og teknikker, der er helt nye i dansk fodboldkultur. Som han står der, ligner han enhver anden træner, der lever for sin sport.

Men for Milton er fodbolden ikke det vigtigste i livet. Det er hans tro på Jesus.
Det er den tro, der har fået ham til at starte ’Show de Bola’ for at hjælpe fattige børn og familier til et bedre liv. Et liv der står i slående kontrast til den hverdag, man normalt ser i Recive. I Brasilien er fodbold alt, og når en tidligere proffesionel topspiller som Milton tilbyder gratis træning, strømmer børn og unge til, og lige nu er over 180 børn og unge tilknyttet ’Show de Bola’.

Undervisning til fod, hoved og sjæl

De unge bliver dog ikke kun undervist i at sparke og heade. Som kender af fodboldverdenen ved Milton godt, at det er de færreste, der kan leve af deres sport, og derfor kræver det fast skolegang og accept fra familierne at være med i ’Show de Bola’. Det holder de unge væk fra gaden og den tilhørende kriminalitet, samtidig med at det er med til at højne standarden for hele nærområdet.
Med til projektet hører også såkaldt ’discipelundervisning’, der minder om bibelstudier med praktisk anvendelse. Bibelstudiegrupperne ledes i samarbejde med lokale kirker, så de unge ikke kun finder Gud, men også optages i et fællesskab i den lokale kirke.

Danmarksturné

Brasilianske Milton er tidligere proffessionel fodboldspiller. I dag bruger han sin tid på at hjælpe fattige børn til et bedre liv – via fodbolden. Her på turné i Danmark for bl.a. at samle penge ind til sit frivillige arbjede.

Lige nu er Milton dog langt fra 30° varme og de støvede baner. Igennem sit samarbejde med FC Udfordringen er Milton kommet til Danmark, hvor han er har hjulpet kirken re:gen med at komme i kontakt med fodbold-elskende unge på Nørrebro. Han har besøgt pinsekirken i Kulturcenteret og selvfølgelig holdt træning og foredrag i klubben. Alle steder har hans passion givet et varigt indtryk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lever i og af nåde

Men Milton er ikke kun rejst fra Brasilien for at være sammen med gode venner. Han er i Danmark (og England) for at fortælle om sit projekt og samle støtter. Da offentlig støtte i Brasilien er lige så usædvanlig som snestorm, er projektet afhængigt af økonomisk støtte. Men Milton har bygget ’Show de Bola’ i tro på, at Gud har en stor pengepung.

FC Udfordringen afholder hvert år en støtteauktion, men også andre støtter ’Show de Bola’. Sara Friis og Rebekka Aabo, der igennem UMO har besøgt projektet, er blevet så begejstrede for det, at de har stiftet foreningen ’One Tribe’, der blandt andet støtter Milton og hans arbejde. Det koster kun 30 kroner om måneden at være med. Du kan læse meget mere om ’One Tribe’ på onetribe.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen: