Amy Grant på tour over Atlanten

Den prisvindende kristne popsanger Amy Grant giver koncert i England i midten af juli. Det er første gang i 17 år, at hun spiller i Europa.Det er ikke hver dag, Amy Grant tager turen over Atlanten for at spille for sine europæiske fans – men til sommer sker det på en miniturné i England.

Amy Grants musik har haft stor indflydelse på og inspireret mange unge, især i slutningen af 80’erne og op gennem 90’erne.

Amy Grant er en af de mest succesrige kristne popsangere i den ganske verden. Hun er mor til fire og fejrede sidste år sin 50-års fødselsdag. Denne milepæl brugte den mangedobbelte Grammy-vinder som anledning til at tage sit liv op til revision – og naturligvis gør hun det på musikalsk vis! Sidste år udkom albummet Somewhere Down the Road, som indeholder sange fra forskellige perioder i hendes liv.
For 20 år siden havde hun allerede vundet sine første Grammy’er, blandt andet for sit succesalbum “Age to Age” (1982) med den velkendte lovsang “El Shaddai”.
Dengang fortalte hun ikke så meget om sine successer til journalisterne, men mere om bønnens kraft og fødslen af sin første søn.
Desuden fortav hun ikke skyggesiderne i sit liv: Hun berettede åbent om en abort, om krisen i sit ægteskab og om kampen for kærlighed og respekt. Siden da har mange læsere fulgt hende, glædet sig med hende over hendes succeser og sørget med hende, da hendes ægteskab definitivt gik itu i 1999 – efter bøn og intensiv parterapi.
Denne åbenhed kendetegner også Amy i dag. Blandt andet har hun været meget åben omkring sin mors sygdom og død i april i år. Og hun skrev i perioden flere beskeder til sine fans om situationen på sin officielle hjemmeside.

Bliver ved på trods

Hvordan går det i dag popsangerinden, som på verdensplan har solgt over 30 millioner plader?
– Der har været perioder, hvor alt er gået glat, siger hun.
– Men for øjeblikket er jeg inde i en periode fuld af usikkerhed, hvor vi som familie gennemlever både smerte, tab og glæde.
I det forgangne år har Amy ud over sin mor også måttet tage afsked med en af sine bedste veninder, som døde.
Hvem ville ikke have forståelse for det, hvis hun helt trak sig tilbage og hvilede på laurbærrene? Men hun vil gerne også fremover røre og opmuntre mennesker med sin musik.
For eksempel med sangen “Unafraid”. Den er der mange kvinder, der kan genkende sig selv i, for den handler om en kvindes mange forskellige relationer til børn, ægtefælle og aldrende forældre. Desuden synger hun duet med sin sekstenårige datter Sarah.
Come Into My World er en sang fra skilsmissetiden, og den betyder også meget for Amy.
– Det er vel den sang, hvor jeg føler mig mest sårbar, og jeg havde brug for at lægge stor afstand til den periode af mit liv. Jeg takker Gud for, at jeg ikke længere har det sådan, men for mange mennesker er det en reel følelse, siger hun.

Tilbage til England

Det er 17 år siden, Amy spillede i England sidst, og hvis man har mod på turen, så kan billetter stadig købes. Amy Grants seneste cd Somewhere Down the Road og flere andre kan købes på www. hosianna.dk.