Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk

Spørgsmål 1:

Er rygning en synd?

Kære Orla Lindskov
Jeg skriver til dig for at få svar på et tilbagevendende problem for mig og sikkert for mange andre mennesker.
Jeg vil høre dig, om du kan fortælle mig om rygning, i mit tilfælde cigaretter, er en synd ifølge Bibelens ord.
Jeg er ryger og er mange gange holdt op fra den ene dag til den anden. Fra ca. 20 cigaretter til 0.
Men efter ca. 3-4 uger er jeg startet igen.
Dels af angst for at blive tykkere, og dels fordi jeg har mange smerter af leddegigt, som jeg får binyrebark-hormon og kemoterapi-tabletter for. Disse giver mig mange grimme bivirkninger.
På grund af flere års smerter er jeg blevet overvægtig, da jeg ikke har kunnet bevæge mig særligt meget.
Sidste gang for 6 uger siden, da jeg igen besluttede mig for at holde op med at ryge, var jeg til et bedemøde, hvor der var en, der fortalte mig, at jeg kom i Helvede, hvis jeg røg. Det vil jeg selvfølgelig ikke! Så jeg frasagde mig cigaretterne. Der blev bedt over mig. Derefter røg jeg ikke i ca. 3 uger.
Det var en kamp, og jeg oplevede en frustration, skam og skyldfølelse over savnet af cigaretterne. Jeg følte mig fordømt. Jeg kunne ikke klare presset længere, da vægten var steget.
Den person, der oplyste mig om, at jeg kom i Helvede, hvis jeg røg, har sikkert ment det godt. Men virkningen af det blev ikke nogen velsignelse for mig, ikke på nogen måde.
Jeg vil meget gerne høre dit konkrete svar og samtidig meget gerne have, at du beder for, at mine smerter og leddegigten må forsvinde i Jesu navn. Også at min overvægt og rygetrang må forsvinde.
Jeg oplever selv, at jeg er i en proces, hvor Gud ændrer mig. Han har givet mig løfter om, at det alt sammen vil forsvinde en dag. Det stoler jeg på. Mange tak for det, du gør i Jesu navn. Jeg kunne godt tænke mig en salvedug. Tak.
Gud velsigne dig.
Venlig hilsen S.

Svar 1:

Vi kan søge Guds kraft og få hjælp

Kære S.
Som jeg forstår Bibelen, er synd alt det, vi mennesker foretager os uden tro og uden kærlighed.
Rygning og overspisning samt enhver anden form for usund levevis falder derfor ind under begrebet synd. Man kan sige, at man synder mod sit eget legeme og sit eget liv, som jo er en gave fra Gud.
Når man lever usundt, behandler man sit legeme og sit liv ukærligt. Men jeg vil gerne slå fast, at din synd ikke er en synd til døden, til evig fortabelse. Her skal vi nemlig huske, at Kristus er vores forløsning, syndernes forladelse. Men det giver os jo selvfølgelig ikke frihed til bare at synde videre.
Men sådan er det jo heller ikke med dig. Du kæmper.
Når jeg læser dit brev, kan jeg ikke lade være med at tænke på de ord, Paulus skriver i Romerbrevet kap. 7, versene 15 – 20. Den situation i sit liv, som Paulus her beskriver, minder nemlig meget om den situation, du er i lige nu:
– ”For jeg forstår ikke mine handlinger. Det, jeg vil, det gør jeg ikke, og det jeg hader, det gør jeg. Men når jeg gør det, jeg ikke vil, giver jeg loven ret i, at den er god. Men så er det ikke længere mig, der handler, men synden, som bor i mig. Jeg ved, at i mig, altså i mit kød, bor der intet godt. Viljen har jeg, men udføre det gode kan jeg ikke. For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.”
Og videre i versene 24 og 25: – ”Jeg elendige menneske! Hvem skal fri mig fra dette dødens legeme? Men Gud ske tak ved Jesus Kristus, vor Herre!
Og derefter kommer så i kap. 8, vers 1, de trøstende ord: – ”Så er der da ingen fordømmelse for dem, som er i Kristus Jesus.”
At sige, at du kommer i Helvede, hvis du ryger, er nok ikke det klogeste og kærligste, man kan sige til dig i din situation. Af dit brev fremgår det jo tydeligt, at du står i en kamp mod rygningen. Jeg vil her også gerne sige, at der er ikke holdbarhed i handlinger, man bliver truet til at udføre.
Men som du også selv siger: – den person, der oplyste dig om, at du kom i Helvede, hvis du røg, har sikkert ment det godt. Men det var alligevel en udtalelse uden visdom, og derfor blev virkningen af udtalelsen, som du skriver, uden velsignelse for dig, men blev i stedet til fordømmelse.
Din kamp blev ikke lettere af, at du blev truet med Helvede. Trusler er der ingen helbredelse i. Desuden kom du under fordømmelse, som du selv skriver. Derfor virkede dit rygestop nok også kun en tid, og som du siger: det var en kamp.
Vi mennesker kæmper nok generelt for meget i egen kraft, når vi kæmper livets kampe. Vi skal søge Guds kraft og få hjælp fra ham. Det gør vi ved bøn. Men i nogle tilfælde er det nødvendigt at være udholdende i bønnen.
Gud ved, hvad der er baggrunden for, at du overspiser og ryger, og han ser også, hvor vanskelig og smertefuld din situation er på grund af sygdom.
Kære S., jeg har sendt dig en salvedug. Du kan sende den tilbage til mig efter en tid, så jeg kan salve den og bede over den igen. På denne måde vil vi sammen søge din helbredelse og udfrielse hos Gud.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:

Allergi forsvandt

Kære Orla Lindskov
Tak for forbøn for mit syn og for pollenallergi. Min svigermor og jeg var til forbøn hos dig i søndags.
Da du bad for pollenallergien, var det som om den blev trukket ud af næsen på mig. Min døsighed forsvandt, og jeg har fået det rigtigt godt.
Nu vil jeg bare gerne have en salvedug, så mit syn kan blive normalt.
Må Gud velsigne dig.
Kærlig hilsen
L.

Min oplevelse:


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ønsker forbøn igen

Kære Orla!
Jeg siger mange tak for forbøn i søndags. Jeg var til dit møde sammen med min svigerdatter. Jeg er blevet bedt for mange gange. Men der skete aldrig noget. Men i søndags skete der noget. Mine menieres-ører blev åbnet indefra. Men har så nu efterfølgende lukket sig til igen. Så jeg beder nu om forbøn igen og om en salvedug.
Rigtig mange tak fra
K.