KUNST
Fascineret af Helligåndens lyd

I Udfordringens pinsekonkurrence, hvor læserne kunne stemme på det bedste pinsebillede vandt Birgit Elmons billede ”Lyden af pinse”.- Jeg blev så fascineret af, at Helligånden kunne høres.

Birgit Elmon er blandt andet inspireret af kristen spiritualitet og tager ofte på retræte eller lignende.

Birgit Elon fortæller om sin kunstneriske proces, da hun skabte billedet ”Lyden af pinse”, som netop har vundet Udfordringens pinse-kunst-konkurrence.

– Da jeg læste om konkurrencen satte jeg mig ned og læste om pinsen i Apostlenes Gerninger flere gange, fortæller Birgit, der som kristen særligt søger sin inspiration i retræter og Taizéfællesskaber. Hun er 40 år og arbejder på et kreativt værksted for socialt udsatte.
Hun forklarer videre:
– Da jeg skabte billedet brugte jeg duen som symbolet på Helligånden, og midt på ses tydeligt lydbølgerne. Jeg brugte de stærke farver, fordi Helligånden for mig er fyldt af liv.
Billedet er lavet i PhotoShop på computeren og er komponeret af 15-20 lag af andre billeder. Billedet vandt konkurrencen med et overvældende flertal.

Udtryk til dilemmaer

Det er bestemt ikke første gang Birgit skaber kunst. På hendes hjemmeside findes kunst i mange forskellige materialer og mange forskellige udtryk.
– Når jeg laver kunst, er det min måde at bearbejde de spørgsmål og dilemmaer, som findes i livet og i troen. Jeg arbejder med det og giver det et udtryk, og undervejs bliver jeg klar over, hvad jeg selv mener og i stand til at formidle det videre.
Birgit har været kreativ lige fra barnsben, men under pædagoguddannelsen på diakonhøjskolen i Århus begyndte den kunstneriske interesse at tage en mere konkret form, og hun er glad for i dag at kunne bruge sine evner til at hjælpe samfundets svageste.
I konkurrencen har Birgit vundet et gavekort til en weekend for to personer på et dansk hotel.

Birgit Elmons billede ”Lyden af pinse” er skabt ud fra en stærk fascination af, hvordan Helligåneden kunne høres på den første Pinsedag.

Bogpræmier
Blandt de indsendte stemmer blev der trukket lod om tre boggaver. Phoebe Rafaelsen, Torsten Hartvig Pedersen og Anna Christensen vinder hver et eksemplar af bogen ”Opvakt fra de døde”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: