Gospelstjerne gæster Mariager

Der venter en exceptionel musikoplevelse den 10. juli. Den amerikanske gospelsanger Larry Ford giver koncert i hallen ved Mariager Efterskole.
Larry Ford er både sangskriver og gospelsanger. Han har i de seneste år været en del af Bill og Gloria Gaithers gospelmusik i USA.

Den amerikanske gospelstjerne Larry Ford giver koncert på Mariager Efterskole på årets sommercamp. Men han er ikke den eneste. Der er også en koncert med Samuel Ljungblahd og Up Above og et lovsangsbrag med Audacious Band.

Han er bedst kendt for sangene ”Little is Much”, ”When God is in it” og ” What a Saviour”. Mange af hans sange er allerede blevet evergreens i gospelmusikken.
Harry Ford giver tilhørerne mulighed for at lære hans sange at kende, så de kan synge med.
– Larry Ford har tidligere været i Danmark, og for mange vil det være et dejligt gensyn med en stor personlighed inden for amerikansk gospelmusik, siger redaktør Poul Kirk, der er tidligere efterskoleforstander i Mariager og medarrangør af koncerten. Han forventer en uforglemmelig eftermiddag for alle generationer.
Koncerten foregår som en del af pinsekirkernes SommerCamp, men er åben for alle interesserede.
SommerCamp er en uge, der kombinerer ferie og kirke. En uge med camping, fællesskab, gudstjenester, koncerter og oplevelser for både børn og voksne.
Arrangørerne af SommerCamp ønsker at inspirere og udfordre til at opleve en guddommelig forskel i ens hverdag.
Sidst år deltog 4.056, og arrangørerne forventer endnu flere deltagere i år, hvor både store koncerter og kendte navne i det åndelige landskab trækker ekstra meget.

Pilot og præst

Larry Ford

Da Larry Ford var fem år begyndte han at synge i den lokale kirke, imens hans mor spillede klaver. Han sang sin første solo ”How Great Thou Art”.
Mange år senere synger han stadig denne sang. Han har sunget den på både engelsk, spansk, svensk, russisk, italiensk og norsk, og han har optrådt i 49 stater i USA og i over 30 andre lande.
Larry Ford er nu på turné, og i forbindelse med, at han skal til Danmark, tager han også til Norge og Sverige.
Larry Ford er en travl herre. Han giver årligt over 100 koncerter verden over. Men han går også op i at være en god ægtemand, far for fem sønner og bedstefar. Han har været gift med Sherryl i fyrre år.
Udover at synge og optræde har han været pilot og præst. Hele sit liv har han gået i kirke.
Folk, der hører ham for første gang, bliver ofte overvældet af hans kraftfulde stemme.

Gammel kending

Udover Larry Fords koncert er der to andre koncerter i sommercamp. Den ene er en koncert med Samuel Ljungblahd og Up Above. Samuel Ljungblahd er en svensk sangskriver og gospel/soul sanger, der har sangere som Stevie Wonder, Donny Hathaway, Ray Charles og Kirk Franklin som forbilleder.
Sammen med Samuel Ljungblahd, spiller en gammel Sommercamp kending. Bandet Up Above har tidligere spillet koncerter på Sommercamp og leveret lækker jazz-, funk- og popmusik til Sommercamp-deltagerne.
Den anden koncert bliver et lovsangsbrag med Audacious Band, der kommer fra Audacious City Church i Manchester. Gennem musik og konferencer forsøger de at nå generationerne med budskabet om Kristus.