Kirke når lokalområde gennem ny musikskole

Saralystkirken i Århus starter musikskole i august. Musikken skal skabe kontakt til lokalområdet.
Synger du tit i badet og mens du støvsuger? Synger du i kor eller i band? Det er altid godt med mere undervisning.

Maj-Lis Hoffer Henriksen er vant til at lede gospelkor. Nu skal hun starte en musikskole.

Sådan indbyder Saralystkirken i Århus Syd til kirkens nye musikskole. Her kan interesserede få undervisning i sang og klaver, børnegospelkor og sammenspil.
– Gennem musikskolen håber vi at få kontakt til folk i lokalområdet, siger kirkens præst John Lorenzen. – Der er lange ventetider til Århus Musikskole.
Saralystkirken startede for fem år siden som en fusion af Saronkirken under Missionsforbundet og Højbjerg frikirke under Guds Menighed. Den nye kirke har siden opnået øget kontakt med lokalområdet.
– Da vi startede, var vi ca. 25 til gudstjeneste. Nu er vi mellem 70 og 90, oplyser Lorentzen. – De nye er folk fra lokalområdet eller kristne, som er flyttet til Århus for mange år siden, men som ikke før nu har fundet en kirke, de vil komme i.

Gospelkapacitet

Til at oprette og koordinere musikskolen har Saralystkirken ansat Maj-Lis Hoffer Henriksen som musikmedarbejder. Hun står også for det meste af undervisningen.
Maj-Lis Henriksen er 28 år og uddannet cand. mag. med hovedfag i musik og sidefag i religion. Under studierne i København startede hun et gospelkor og ledte det i seks år, indtil hun og manden, Esben, sidste sommer flyttede til Århus. Maj-Lis bliver benyttet som gæsteinstruktør for flere kor rundt omkring i Danmark.
– Jeg elsker simpelthen at arbejde med mennesker. Det er så fyldt med impulsivitet og uforudsigelighed, og det er meget givende at være en del af, siger Maj-Lis.
Undervisning i solosang og soloklaver starter mandag den 22. august. Samme dag påbegyndes et sammenspilhold. Og torsdag den 25. august starter musikskolen et børnegospelkor for børn mellem 6-13 år.
John Lorenzen håber, musikskolen også giver nyt liv til musikken internt i kirken:
– Vi håber især sammenspilsholdet vil opfostre nye musikere, siger han.