Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

”I have a dream”

Således udtalte Dr. Martin Luther King for år tilbage.
Hvis nogen på daværende tidspunkt havde udtalt, at om få år vil en sort betræde det højeste embede i verden, ja så ville vedkommende vist være blevet stenet til døde. Nu er det imidlertid fakta.
I Danmark står vi ligeledes i en situation, hvor vi kan ændre noget, hvis vi er et og står sammen, nemlig ved at give vort samtykke og vor stemme til Per Ørum Jørgensen og hans team i Kristendemokraterne. Jeg er sikker på, det har vor himmelske Faders velbehag!
Vi kan desværre også vælge at nedsable budbringeren som i fordums tid, her tænker jeg fx på Inge Krog og andre, som på det kraftigste advarede os imod at forlade de kristne livsværdier. I dag ser vi desværre konsekvensen af vejen uden Jesus og hans kirke. Jeg er sikker på, at hvis vi står sammen i bøn og god vilje, vil vi få en ”Budbringer” som i ledelsen af Danmark til stadighed vil påpege de sande livsværdier til forskel fra dem, som blot fører os længere ud i mørket på smertens veje.
P. Jørgensen
Skolevej 68
9400 Nr Sundby

Et glimt af dommedag

I år 1597 rasede der en voldsom pest i den vestfalske by Unna. Byens præst Philip Nicolai havde dage, hvor han måtte begrave mellem 20 og 30 af sin menighed.
Da var der en nat i pestens tid, han drømte, at han så et glimt af dommedag. I drømmen så han ude i horisonten vældige ildsøjler rejse sig, og straks var alt som et stort lyshav, hvorfra engle med basunklang forkyndte, at nu var dommedag kommet. Da han vågnede, syntes han endnu at høre de forfærdelige basuntoner. Det blev for Philip Nicolai inspiration til salmen: Zions vægter.
Alfred Johannesen
Lundtoftevej 45
4293 Dianalund

Zions vægter hæver røsten:
Vågn op, der blinker lyn i østen,
vågn op, Guds stad, Jerusalem!
Midnatsmulm dig ruger over,
men Herrens time slår;
hvo sover,
når herligheden stråler frem?

Se, Herren kommer ned,
stat op, tag lampen med,
lad den brænde!
Du, Herrens brud,
stat op, gak ud,
han hjem dig fører til din Gud!

Kirken må tage stilling

Vi har brug for kirkens røst i samfundsdebatten – også i den politiske debat.
Kirken kan ikke bare være neutral eller intetsigende.
Der findes ganske enkelt ikke nogen neutral arena, fri for det enkelte menneskes dybeste overbevisning.
Tro, vurderinger, overbevisninger og stillingtagen hører sammen og blandes i de sammenhænge, hvor politiske beslutninger skal tages. Derfor kan tro og politik aldrig skilles ad.
Selvfølgelig skal kirken og dens medlemmer blande sig i politiske spørgsmål og i alle vigtige samfundsdebatter. Men lige så klart må det være, at kirken ikke bør eller kan udtale sig partipolitisk.
Ud fra troen bør kirken og den enkelte tage stilling til de store samfundsspørgsmål omkring miljø, energi, abort, livets afslutning, u-landsbistand, misbrugsproblemer, de svageste i samfundet, undertrykkelse osv. Vi kan som kirke og som kristne ikke bare stå og se til. Vi må tage stilling og være med til at påvirke.
Bjarne Nederby Jessen
Vinderød Enghavevej 73
3300 Frederiksværk

Søndag bliver til hverdag

Justitsminister Lars Barfods (C) afskaffelse af forbud mod sport i kirketiden om søndagen ligger i klar forlængelse af De Konservatives klapjagt på lukkeloven. Partiet synes at have en stålsat målsætning om at udvande den kristne kulturarv mest muligt på bekostning af fællesskabet.
Selv om langt de færreste benytter gudstjenesten søndag formiddag, er friholdelsen for handel, sport og andre aktiviteter et både menneskeligt og samfundsmæssigt behov. Vi trænger til at kende forskel på hverdag og fritid!
Stig Grenov
Politisk Næstfmd. KD

Målet forude

KDs mål er ikke kun en aborthandlingsplan, som kan nedbringe antallet, men en afskaffelse af provokeret abort. Målet er både fagligt og politisk usynligt langt ude i horisonten. Men i Guds time når vi målet. Vi skal bare gøre det, han har vist os. Og sigte højt.
(Forkortet, red.)
Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 B st. th.
6400 Sønderborg


Artiklen fortsætter efter annoncen:Breivik bad ikke

Skal kristne fundamentalister skamme sig? Breivik skriver i sit manifest, at han er kristen fundamentalist – men i den forstand at det er en “sekulær kristen kultur” han forsvarer, ikke en kristen tro!
Han har kun bedt få gange i sit liv: Tempelridderne “behøver ikke at have et personligt forhold til Gud eller Jesus for at kæmpe for en kristen kultur. Det er tilstrækkeligt at være kristen agnostiker eller ateist, som vil bevare i det mindste en basis af kristen kulturarv”. Hermed mener han samfundsstrukturen befriet fra USAs og EU’s hegemoni.
Breivik betragter på den ene side den store hob muslimer i Norge som fjenden, men skriver, at hans gren af tempelridderordenen (PCCTS) kan samarbejde med det, han kalder “de fromme muslimer”. Derfor angreb han ikke en moske, men forræderne!
“En alliance mellem jihadisterne og PCCTS kan vise sig fordelagtig for begge parter. “Vi har et fælles mål”.
Breiviks “tempelriddere vil overveje at arbejde for sådanne fjender af EU/USAs overherredømme som Iran, al-Qaeda, al-Shabab eller resten af den islamiske Ummas fromme fraktioner med det formål at anbringe små nukleare, radiologiske, biologisk våben eller kemiske våben i vesteuropæiske hovedstæder”, skriver han.
Han opfordrer til, at disse fromme muslimer “skal levere et biologisk stof, fremstillet af muslimske videnskabsmænd”.
“Deres problem er, at de ikke kan finde de passende martyrer, der kan slippe over grænsen”. Derfor vil han og PCCTS smugle det ind i EU og give en garanti for ikke at skade de fromme muslimer, dvs. jihadisterne. ”Tempelridderne kan omgå de sikkerhedsforanstaltninger, som folk af arabisk herkomst må igennem, og kan garantere en vellykket detonation”, skriver Breivik.
Rolf Slot-Henriksen
Skovgårdsparken 23
Odder