Ung uge indtog Mørkholt

Flere hundrede unge mødtes på Mørkholt til en uge med fokus på relationen til Gud og livet som kristen – kombineret med masser af fællesskab.Tre stjerner. Sådan står der på indkørslen til Mørkholt Strand Camping. Der er swimmingpool og hoppepuder og en meget stor og fyldt campingplads.

De unge, primært i alderen 17-25, lytter koncentreret til ”Olsens” prædiken.

Men Mørkholt Strand Camping er meget mere end en campingplads, og især i juli måned er den helt anderledes end mange andre campingpladser. Jo, der er norske turister, som kommer om aftenen og slår et lille bitte telt op for så at være væk før de andre får øjne. Der er også fastliggere med hegn og en lille vovse. Men den er anderledes, fordi den i hele juli måned er proppet med mennesker fra Indre Mission, som holder årets Bibelcamping på en rigtig campingplads. Det gælder både familieuger, ung uge og teencamp.

Regnvejr skræmmer ikke unge væk

Lørdag den 9. juli skifter campen fra Familieuge til Ung uge. Vejene på pladsen, som før var fyldt med børn på trehjulede cykler bliver nu fyldt op med unge som går eller kører i deres små fikse biler. Det regner, og selvom det måske fjerner lidt af begejstringen, har det ikke skræmt de unge væk fra årets ung uge. Snart er opsætningen igang af fortelte og andre former for telte.

Hele livet som kristen

Benny Rand er ungdomskonsulent i IMU og begejstret over at være en del af det, Gud gør.

Om aftenen danner det store telt, som har fliser som gulvbelægning, rammen om startskuddet til en uge med temaet ”Topstyret – eller hvad?” 2-300 unge – de fleste i alderen 17-25 – synger med på lovsangene og lytter både til velkomst og senere til ”Olsen”s (med det borgerlige navn Hans Ole Bækgaard) prædiken.
Han får god tid til at formidle sit budskab. Og ugeleder for Ung Uge på Mørkholt Benny Rand fortæller, at det er meningen.
– Vi har virkelig sat fokus på forkyndelsen i år. Vi kommer nærmest igennem hele livet som kristen i løbet af ugen lige fra at vi bliver sat fri fra synden og indtil at det får lov at koste noget.
Benny, som til daglig er ungdomskonsulent i IMU, lyder så begejstret, da han taler om, at det må koste noget.
– Jamen det er fordi, det er så stort, at det må få lov til at koste noget. Jeg må føle mig brugt af Gud, jeg må opleve at hjælpe ham, som har styr på det hele. Når jeg planlægger sådan en uge her, kan jeg føle, at jeg har styr på det hele, men når så ugen er slut, kan jeg se, at det var Gud som holdt i snorene. Det er stort.

Store forventninger

I det hele taget er Benny begejstret. Og han forventer, at Gud gør noget i deltagernes liv i ugens løb.
– Jeg forventer, at Gud rører ved frygtelig mange af disse unge. Jeg satser på, at mange af de unge her kommer hjem og tager deres liv, valg og prioriteringer op til ny eftertanke, og at mange oplever sig kaldede og overbeviste om, at der er en særlig plads i Guds rige for dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Relation fremfor lydighed

Inde i teltet fortsætter mødet. Og ”Olsen” sætter nogle helt grundlæggende ting på plads i sin prædiken.
– Hvis du har mistet glæden over frelsen og perspektivet på din tro, så husk, at frihed begynder med en banal erkendelse af, at du er bundet. Bundet tidsmæssigt og ressourcemæssigt. Det, som styrer dig og som du sætter din lid til, er blevet Gud for dig. Penge, karriere og evner. Men med Jesus er vi sat fri fra konsekvenserne af vores synd.
Olsen forklarer det omhyggeligt, og en ”stop-motion”-film (billeder taget i hurtig rækkefølge og sat sammen til en film, red.) synliggør, hvordan Jesus giver synderen en ren dragt igen. Til slut minder Olsen om, at selvom Bibelen taler om lydighed, og det er vigtigt, så er Jesus allermest interesseret i relationen, for der fødes lydigheden frem.
Mødet er slut. Men det er aftenen ikke, og selvom der blev opfordret til at gå i seng om natten, tog alle vist ikke opfordringen til sig, mens hyggesnak, latter og spil fortsætter ud i de små campingvogne.