EFTERSKOLE-TEMA
Efterskoler vil ha’ politisk opbakning

Efterskoleforstandere henvender sig til folketingskandidater for at sikre en genopretning.Der er behov for genopretning på hele efterskoleområdet, mener forstanderne fra 36 sydjyske efterskoler.
De har henvendt sig direkte til folketingskandidaterne.
I et brev forklarer de, at efterskolerne er meget forskellige, men at de alle arbejder for at unge samfundsborgere skal lære at tage ansvar for samfundet. De arbejder alle på at give eleverne både uddannelse og dannelse. ”En intensiv social læring med nærværende voksne.”
Men efterskolerne har brug for mere politisk opbakning, skriver forstanderne.
– Der er brug for en genopretning af vores muligheder for at udvikle unge mennesker så meget, som vi er kendt for at gøre.
Statens tilskud til forældrebetalingen skal op på et niveau som før 2010, så alle samfundsgrupper har en reel mulighed for at vælge et efterskoleophold.
Vi accepterer fuldt ud at skulle spare det samme som andre i den offentlige sektor, men det er urimeligt, at man under en generel besparelse har valgt at ramme efterskolerne ekstra hårdt.
Derfor skal statens driftstilskud genoprettes, så efterskolerne ikke skal bære en større byrde end andre uddannelsesinstitutioner, skriver efterskoleforstanderne.
De ønsker at få svar fra kandidaterne FØR folketingsvalget.
Og de ”truer” med at offentliggøre svaret, så politikerne også efter valget husker deres løfter.
Henri.