Evangeliet i bevægelse

Moving Gospel er et projekt, der handler om, at Bibelen ikke blot skal oversættes og udgives, den skal også blive til liv for den enkelte. Budskabet om Jesus skal bevæge og forandre mennesker.

Formålet med Moving Gospel er at bringe Bibelen tilbage til det gamle armenske folk. Der arrangeres møder i deres nye kirke.

Selve projektet foregår i de fattigste egne af Armenien og er drevet af Det Armenske Bibelselskab. Idéen er at oprette menigheder i landsbyer, hvor kirker blev nedlagt i Sovjettiden, hvor gudstjenester blev forbudt og Bibelen fjernet fra samfundet og hverdagslivet. I landsbyen Koti på grænsen til Aserbajdsjan er Anahit Bedjanian en af dem, der har deltaget i Moving Gospel.
– Jeg var så overstrømmende glad, da vores kirke omsider åbnede i 2007. Byggeriet begyndte i 1904, men kirken stod halvt færdig i hele Sovjettiden og blev brugt som lager. Nu kan vi mødes i kirken til Moving Gospel, fortæller hun.