Fra sygdom Til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,50 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:

Jeg er blevet tyndhåret

Kære Orla Lindskov
Jeg modtager Udfordringen hver uge, og jeg synes, det er meget spændende at læse, hvad der sker rundt omkring. Men især vil jeg gerne læse din side om sygdom og sundhed, og om, hvordan du kan hjælpe mange forskellige mennesker med forskellige lidelser ved at sende en salvedug.
Jeg har gennem længere tid døjet med hovedbunds-problemer, og jeg synes også, jeg bliver tyndhåret flere steder efterhånden. Jeg har en tid ved en hudlæge. Men jeg skal vente næsten 3 måneder, før jeg kan komme til. Så derfor vil jeg meget gerne bede dig om at sende en salvedug til mig i håbet om, at jeg snart får det bedre.
Jeg har også en veninde, der har haft det meget dårligt i lang tid. Det er, som om hun mister kræfterne ganske langsomt. Lægerne kan ikke rigtigt finde ud af, hvad hun fejler. Derfor beder jeg dig også om en salvedug til hende. Tak om du vil velsigne en salvedug til hende.
På forhånd tusind tak.
Mange hilsener fra
M.

Svar 1:

Jesus siger: ”for Gud er alting muligt”

Kære M.
Jeg har sendt en salvedug til din veninde og en til dig med henblik på dine problemer med hårtab og med hovedbunden.
Som jeg har skrevet det mange gange tidligere, så er også I velkomne til efter en tid at sende salvedugen tilbage til mig, så jeg kan salve den og bede over den igen. Jeg har nemlig mange gange oplevet kraften i og helbredelse gennem udholdende bøn.
Angående dine problemer med hovedbunden og hårtab da skal vi huske, at Jesus siger: ”- for Gud er alting muligt.”
Det betyder, at Gud kan helbrede dine problemer med hovedbunden og med hårtab.
I byen Basel i Schweiz havde jeg for nogle år tilbage en række møder. På den andensidste mødeaften kom en kvinde først i tresserne frem til forbøn. Mødet fandt sted lørdag aften. Kvindens problem var, at hver morgen, når hun redte sit hår, blev der siddende totter af hår i hendes kam. Hun opdagede, at hun for alvor var ved at blive tyndhåret. Jeg lagde mine hænder på hendes hoved og bad Jesus om at helbrede hårtabs-problemet.
Allerede næste dag, som var søndag , hvor vi holdt afslutnings-møde om morgenen, kom kvinden på talerstolen, og hun fortalte glædestrålende, at da hun samme morgen havde redt sit hår, sad der ikke et eneste hår tilbage i kammen.
Her i Danmark har jeg oplevet at bede for en ung kvinde og salve hendes hovedbund med olie. Hun bar paryk, da hun på grund af en hovedbunds-sygdom havde mistet håret.
Lægerne havde sagt til hende, at hun måtte lære at leve med problemet bedst muligt. De kunne ikke hjælpe hende. Men i tiden efter forbønnen og oliesalvingen begyndte hendes hår at vokse ud igen. Som Jesus sagde i Mattæus-evangeliet kap. 19, vers 26: ”- for Gud er alting muligt.”
Det er værd at huske.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Spørgsmål 2:

Jeg har kun tænkt på mig selv

Kære Orla Lindskov
Det er gået op for mig under min sygdom, at jeg er meget selvoptaget. Det siger min kone også.
Når jeg tænker på det nu og ser tilbage, må jeg nok konstatere, at jeg altid har været meget optaget af mig selv og mine behov. Kan jeg gøre noget ved det nu?
Jeg er jo ikke ung længere, så jeg håber ikke, det er for sent?
Den Selvoptagne

Svar 2:


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Det er ikke for sent

Kære Selvoptagne
Selv om du ikke er ung længere, er det ikke for sent at gøre noget ved din selvoptagethed. Bare det, at du nu kan se problemet, er første skridt på vejen.
Når du samtidig skriver, at du er syg, skal du huske på, at omsorg for andre, omsorg for familie, venner, kolleger eller fremmede har stor sammenhæng med din fysiske sundhed. Mennesket må udvikle gavmildhed og medfølelse for at kunne være fysisk og psykisk sundt. Når vi viser empati og medfølelse og gør godt mod vore medmennesker, så får det såvel kroppen som psyken til at trives.
Desværre har mange forhold i vores velfærds-samfund opdraget os til kun at være modtagere og til kun at tænke på os selv. Der kan derfor være langt imellem gavmilde mennesker.
Det er ikke hensigten med vores liv, at vi skal være selvoptagne. Hensigten er ifølge Jesus, at vi skal give, og at vi skal modtage.
Undersøgelser har vist, at de positive følelser, der gør, at vi er optaget af andre, de følelser skaber større aktivitet i hjernen, og de øger forekomsten af anti-stoffer, der bekæmper sygdomme. Din krop siger dig faktisk tak, hver gang du rækker en hjælpende hånd ud til et andet menneske.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Min oplevelse:
Kære Orla Lindskov!
Jeg var til dit møde i Slagelse og bad om forbøn for min dropfod, som jeg fik i 2006 efter en hofteoperation.
Da du bad for mig, mærkede jeg en varme gå igennem hele kroppen, og næste dag fornemmede jeg, at jeg gik bedre med dropfoden. Hvor jeg tidligere havde tendens til at stå på hovedet på grund af dropfoden, så var der sket en bedring med hensyn til fodens placering på vejen og på gulvet.
Jeg medsender salvedug og beder om fortsat forbøn. Tak for din tjeneste. Må Jesus velsigne dig og dit hus.
Kærlig hilsen
A.

Min oplevelse:
Kære Orla
Tak for rettelsen af mine benlængder. Efter din forbøn for mig i Allerød er mine ben blevet lige, og de er forblevet lige. Derudover er min hofteskævhed meget mindre nu. Alt dette er blevet konstateret af fysioterapeut i fredags.
Min mor og jeg har planlagt at komme til dine næste møder i Allerød. Så vil jeg blive bedt for igen, så det hele forbliver godt.
Hilsen
A.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Min oplevelse:
Kære Orla L.
Må jeg bede om en salvedug?
Jeg har aldrig før haft en salvedug. Men Du og Herren har før hjulpet mig.
Venligst B

Min oplevelse:
Kære Orla!
Mange tak for et opløftende møde på Allerød bibliotek.
Det hjalp, da du bad for min søvn, som jeg har haft problemer med i mange år. Jeg vil gerne bede dig sende en salvedug til at ”fastholde” forbedringen.
På forhånd mange tak og de bedste ønsker om Guds velsignelse over dit virke !
Venlig hilsen C.