Kendte slår rødder i Bibelen

Skuespillere, forfattere og politikere finder inspiration i bøgernes bog.
Det danske samfund har rødder i Bibelen. Derfor bør bøgernes bog være hvermandseje.

Skuespiller Lisbeth Dahl, forfatter Bjarne Reuter og politiker Helle Thorning Schmidt læser alle i Bibelen.

Det fremgår af flere kendtes udtalelser i medier på det seneste.
– Jeg synes, det er flovt, hvis man dør, uden at man har læst Bibelen, siger skuespiller og instruktør af Cirkusrevyen Lisbeth Dahl til Politiken.
– Hvis man ikke har læst den, er der en masse ting, man må undre sig over, fordi vores etik og moral bygger på den, siger Bjarne Reuter til magasinet Euroman.
Det er Bibelselskabet, der opregner kendtes syn på Bibelen.

Bibelen er fælles for politikere

Listen fortsætter med politikeres positive syn på Bibelen – uanset om de kommer fra rød eller blå fløj:
– Det er vigtigt, at vi husker vores historie. At vi ved, hvorfor vi fejrer skærtorsdag og langfredag. At vi ved, hvad der skete, siger Helle Thorning-Schmidt (S) til Aftenshowet på DR.
Lars Barfoed (K) supplerede:
– Det er vigtigt at vide, hvad der skete i påskedagene med Jesus, og huske på hvilket grundlag det giver os som et kristent land.
Også Søren Pind (V) melder sig på banen i dagbladet Information. Bibelen er blandt de bøger, der har haft allerstørst betydning for ham, skriver Bibelselskabets blad ”Bibelen og Verden”.
– Den har jeg læst i uddrag rigtig mange gange. Og det er en bog, jeg vil tage op endnu flere gange – det er en bog, man aldrig rigtig bliver færdig med. Det er ikke alle bøger, man kan sige det om, siger han.

’Troen gør mig ydmyg’

Tilbage til skuespillerne. Dejan Cukic har til Berlingske udtalt:
– Den er hård at komme igennem, men det er en god disciplin. Jeg finder meget ro ved det, og troen gør mig til et bedre menneske. Det gør mig mere ydmyg i forholdet til andre mennesker og hjælper mig til at fjerne fokus fra mig selv.
– Jo ældre jeg bliver, jo vigtigere bliver Bibelen for mig. Fordi den giver svar på vores grundvilkår: At vi fødes, ældes og dør. Sammen med en veninde har jeg arrangeret læseklub, hvor vi vil gå på opdagelse i Bibelen, siger skuespiller Ellen Hillingsø til Kristeligt Dagblad.
/sl