God inspiration

WOW Hits er her igen. Det er som altid et opsamlingsalbum for hele den kristne (mainstream) musikscene, hvor de sange, som er populære, bliver samlet på et album.
Så når man får et WOW album i hænderne, så er man sikret musik i en høj kvalitet og med stor variation. Det er en af de helt store fordele ved WOW konceptet, som jeg ser det, og det gælder også for denne cd.
Her er gode popnumre, mere rockede numre, lovsangsnumre og rap. Og det er de store kunstere, de har fat i. Navne som Casting Crowns, Chris Tomlin, Mercy Me, tobyMac, Third Day, David Crowder Band, Hillsong United er navne, som de fleste med lidt kendskab til moderne kristen musik kender. Det er fedt at få nogle nye sange fra nogle af de gode ”gamle”, som jeg personligt holder meget af.
Men for mig gør WOW faktisk noget, som er endnu bedre. Den introducerer mig for nogle af de nye navne på den kristne scene, som jeg ellers ikke ville have hørt om eller hørt noget musik med. Group 1 Crew, som spiller kristent hip-hop/dance er for eksempel et band, jeg skal have undersøgt nærmere. En anden sang, der har gjort indtryk, er ”You Are More” med Tenth Avenue North, hvor det mere er teksten, der ramte mig. Jeg synes, den beskriver essensen i det kristne liv rigtigt godt.
You are more than the choices that you’ve made,
You are more than the sum of your past mistakes,
You are more than the problems you create,
You’ve been remade.
’Cause this is not about what you’ve done,
But what’s been done for you.
This is not about where you’ve been,
But where your brokenness brings you to.
Så dette album vil rigtigt meget og formår meget. Det giver et fedt ”bilalbum”, med god variation i lyd, dybe tekster og glade ”singalong” sange. Det introducerer lytterne til et hav af (eller i hvert fald 39) forskellige kunstnere, hvilket alt sammen er godt.
Det som WOW ikke kan, er at bringe dig tættere på hver enkelt kunstner. Du får en smagsprøve på, hvem de forskellige er, og hvordan de lyder, og så er det op til dig, om du vil opleve mere af, hvad det enkelte band har at byde på.
Karsten