Nyt debat-program om tro på DR2

Studievært på DR2 Bjarne Stender har taget hul på en ny række debat programmer om tro: De tre bud.

Til venstre: Elon Jepsen er med i DR2s panel i De tre bud. Elon er medlem af en valgmenighed, og Bibelen er den sandhed, han lever efter. Læs hans historie i Udfordringen uge 33.
Til højre: Niels Christian Hvidt repræsenterer den katolske tro i De tre buds panel. Han er lektor, forfatter og forsker og tror på sammenhæng mellem tro og helbred.

De tre bud er et debatprogram, der behandler både virkelige og tænkte dilemmaer. Programmet undersøger, om troen kan give brugbare svar, når der skal træffes svære valg i livet.
Til at hjælpe seerne med det har DR2 sammensat et panel, der repræsenterer mange forskellige trosretninger, bla. en bibeltro kristen, en muslim, en asatroende, en buddhist, en religionsforsker og en rødglødende ateist.
– De tre bud tager diskussionen mellem de forskellige trosretninger med udgangspunkt i nogle af livets sværeste dilemmaer. For at lede efter svar på de spørgsmål, der synes umulige at besvare, og for at vise at etik aldrig er entydig. Og for at undersøge hvordan mennesker med forskellige trosretninger, ateister og tvivlere træffer valg, siger vært, Bjarke Stender.

De tre bud sendes hver mandag på DR2 kl. 23.00 og genudsendes den efterfølgende lørdag.