Redaktøren stiller ikke op

Henri Nissen har trukket sit kandidatur til formandsposten i KD tilbage.Mens Kristendemokraternes landsmøde nærmer sig, er der stor udskiftning i kandidaterne. Først trak Bjarne Hartung sig, så Per Ørum og nu har redaktør Henri Nissen trukket sit kandidatur tilbage.

Selvom Henri Nissen føler sig kaldet til politik, oplevede han, at det ikke var den rette timing at stille op som formandskandidat.

– Jeg føler ganske vist et kald til at engagere mig i politik, og det var kun derfor jeg stillede op. Men jeg havde ikke helt fred i den beslutning, fortæller Henri Nissen.

Stor opbakning

Han havde ellers opbakning i flere storkredse i KD.
– Det fristede mig til at kæmpe for posten. Men samtidig var der også folk, der var bange for, at jeg skulle blive for markant, fordi jeg har meget fokus på de kristne værdier, forklarer Henri Nissen, som dog tror, at han har truffet den rette beslutning.
– Det er vanskeligt at have to kasketter på. Og jeg ville ikke risikere, at det gik ud over Udfordringens troværdighed.

Fire kandidater

Der er dog stadig tre kandidater tilbage. Både 28-årige cand.polit Kirsten Hasberg fra København, 63-årige lærer Egon Jakobsen fra Næstved og den 33-årige lærer Peter Høst fra Århus stiller op til formandsposten.
Desuden har Suresh Jeyasingham fra Fyn planer om at stille op. Han er især fokuseret på religionsfrihed og de kristne indvandreres plads i det danske samfund.
Landsmødet holdes den 29. oktober i Lillebæltshallen i Middelfart.