For de spilleglade

Den, der har Jesus, vinder.
Det er, hvad jeg tror, og de gange, jeg har været med til at spille kortspillet Profetkort, har det holdt stik. Men det er vel også rimeligt nok?
I Profetkort dyster man på bibelske personers tro, berømmelse, bibelscore (antal gange personen er nævnt i Bibelen) og alder, og spillet går ud på at erobre alle kort. På et af kortene er Jesus, og – som der står bag på æsken med kortene: ”Jesus rydder bordet!” Så med Jesus på sin side har man fra begyndelsen en klar fordel.
Spillet består af 40 kort, inkl. Jesus-kortet. På hvert kort er der nederst en kort tekst om den pågældende bibelske person, og derover (og under tegningen af personen) står så de kategorier, man dyster om. For Jesus er de som følger: 100 (tro), 100 (berømmelse), 969 (bibelscore) og Evig (alder). Men ud over dette jokerkort er der fem kort mere, der er gode at have: kortene med profeter, for når en spiller sidder med et af disse kort på hånden, skal de andre spillere fortælle, hvem de sidder med, inden den kategori, der dystes på, vælges.
Spillet er udviklet af Folkekirkens Skoletjeneste i Faxe, Stevns og Køge; som ”forfattere” står teologen Birgitte Krog og læreren Sidsel Leth Svensson. I første omgang er spillet tænkt brugt i forbindelse med undervisningen af (mini-)konfirmander. Eleverne får kendskab til nogle væsentlige bibelske skikkelser og deres betydning og må under spillet tænke og huske på dem og den rolle, de har spillet i Bibelen og historien.
En undervisningsvejledning skulle være lige på trapperne og vil kunne downloades gratis fra Bibelselskabets hjemmeside.
Niels Jørgen Vase

Profetkort • 99,95 kr.
Bibelselskabets Forlag