Bibelhistorisk billedbog om en drengs hemmelighed

Fredrik går i 1. eller 2. klasse. Han er glad for at have kristendomskundskab og tegner og skriver en tegneserie om skabelsen. Men han kan mere end det. Han har en hemmelighed, som også er skjult for hans forældre.
Når han tager den gamle flyverdragt – der er forøget flere gange – på, skal han bare dreje tre gange rundt om sig selv, lukke øjnene og sig PUF, så er han væk. Han kan flyve, og han kan flyve langt tilbage i tiden og lande i de bibelske beretninger – og det gør han. På den måde fortælles der bibelhistorie for dem, der får bogen læst højt.
Men det virker ikke rigtigt. Bogen fænger ikke. Og hvem henvender bogen sig egentlig til? Hovedpersonen går i skole og kan læse og skrive, men jævnaldrende vil finde bogen kedelig, idet den mere henvender sig til førskolebørn.
Bogen har mange og store tegnede illustrationer, men de fleste mennesker og dyr på disse tegninger virker groteske, og jeg tror ikke, ret mange børn vil blive fascineret af dem.
Det er dejligt med bibelske billedbøger, og vi får mange af dem, men lige netop denne virker overflødig og kan slet ikke blande sig i top 20 i genren.
Bjarne Nederby Jessen

Esben Nyholm og Henrik G. Lund:
Fredriks flyverdragt
Illustreret af Camilla Fjernestad Lang
32 sider
129,95 kr.
Bibel-selskabets Forlag