Fire ud af fem er kristne i USA

Mere end tre-fjerdedele af amerikanerne ser sig selv som kristne, viser ny Gallup undersøgelse i USA.
78 procent af amerikanerne identificerer sig med kristendommen, og samlet set har mere end 82 pct. en religiøs identitet.Det skriver theundergroundsite.com.
Undersøgelsen bekræfter dermed en ny tendens, hvor færre identificerer sig med en religion, selvom de måske tror på Gud. Den manglende religiøse identitet er altså ikke nødvendigvis sammenkædet med ateisme.
Godt halvdelen (52,5 pct.) i undersøgelsen er protestanter, en fjerdedel katolikker (23,6 pct.), mens hver syvende (15 pct.) er ateist eller agnostiker. De resterende 8,9 pct. tilhører andre trosretninger eller har ikke villet svare.
Undersøgelsen er baseret på 327.244 interviews foretaget mellem januar og november sidste år.