Kazakhstan vandt Udfordringen Cup

Skovbo Efterskole lagde gulv til Udfordring Cup, der efterhånden er det stærkeste indendørsstævne i kristent regi. 13 hold dystede om kronen, der gik til Danny Boesenbæk.Lørdag den 10. december lagde hallen på Skovbo Efterskole gulv til det årlige indendørsstævne ’Udfordringen Cup’, der efterhånden kandiderer til at være det stærkeste indendørsstævne i kristent regi.

Vinderne af Udfordringen Cup Jonas Weinkouff Hansen, Christoffer Schultz, Benjamin Nidam, Jesper Holm og den ukronede konge af kristen inde-fodbold Danny Boesenbæk. (Fotos: Lise Randup).

Ved første øjekast får ’Udfordringen Cup’ nok ikke fodboldkendere til at løfte øjenbryn.
Der var 13 tilmeldte hold i herrerækken, og kreativiteten i navngivningen var stor.
’Hold op’, ’Kongerne af Ålholm plads’, ’Di Caprio’, ’Mallen’ og ’Kazakhstan’ var blot nogle af de navne, stadion-speakeren kunne råbe op i løbet af dagen.
De to sidste navne kom han endda til at råbe op rigtig mange gange, da de begge endte i finalen.
Men bag de sjove og skøre navne gemte sig faktisk rigtig gode hold, og hvis man kiggede lidt nærmere på spillerne, kunne man finde flere med divisionserfaring.
Det høje niveau kom blandt andet bag på den ukronede konge af kristen inde-fodbold, Danny Boesenbæk. Danny har deltaget i stort set alle kristne inde-stævner og har stået øverst på skamlen i både Mariager, Kolding og nu også i Skovbo.
– I de andre stævner har der været mange flere ’walk-over’-hold, som man kunne slå sikkert og spille sig varm imod. Sådan har det også været tidligere her i Skovbo, men i år var der faktisk kun gode hold.
Selvom vi vandt stævnet, var vi faktisk tæt på at ryge ud både i den indledende runde og i semifinalegruppen. Det var virkeligt et stærkt besat stævne, siger Danny.
Joachim overrasket
En anden der blev overrasket af det høje niveau, var Joachim Skov-Martinet.
Han er ellers ikke en spiller, der bliver overrasket af meget, og inden årets stævne havde han da heller ikke tabt en eneste kamp i de to tidligere udgaver af Udfordringen Cup.
– Som ubesejret hold i de to første stævner kom vi nok lidt som favoritter. De andre år havde vi nok vundet, selv om vi fik lidt skader undervejs, men i år var der bare ikke råd til fejl. Jeg var også til stævnet i Kolding. Stævnet var større, men i Skovbo var niveauet en del højere, siger Joachim.
– Når det så er sagt, er det dejlige ved de her stævner jo, at man møder nye og gamle venner. Selvom man lige har tabt til dem på banen, er der altid tid til en sludder og et „nå, hvordan går det så?”.
Det er meget mere personligt end på Facebook, når alle står i svedigt fodboldtøj, siger Joachim og griner.
Så selvom der var troneskifte, og Joachim måtte videregive kronen til Danny, var de dog begge enige om at stævnet var et stort hit.
”Gode kampe, gode omgivelser og en kæmpe tak til Udfordringen, Skovbo Efterskoles venner og FC Udfordringen for en skøn dag.”
Samuel