Missionærpar får hjælp i Danmark efter overfald

Dan og Birgitte Nielsen er tilbage i Danmark for at få læge- og psykologihjælp efter voldsomt overfald på Baluba Valley Farm i Zambia i julen. De er sårede, men begge i live.Den 28. december blev Dan og Birgitte Nielsen, der leder Baluba Valley Farm i Zambia, overfaldet i deres eget hjem.

Dan og Birgitte med Ella og Noah i 2009.

Dan lukker op, da det banker på døren ved 19.30-20 tiden, og ind træder tre velvoksne mænd. De kommer ikke for penge eller andet gods, men faktisk for at tage livet af Dan.
Slåskamp og tumult opstår, og Dan og Birgitte kæmper for deres liv. Det lykkes Dan at få trukket mændene udenfor, hvor han får råbt om hjælp, og nattevagten løber til.

Såret men i live

Dan fik et ca. 10 cm langt snitsår lige under venstre lunge, Birgitte blev skåret på begge hænder (da hun blandt andet holdt knivsæggen med sine hænder i kampen) og i hovedet, mens vagtmanden næsten fik sit øre skåret af.
Dan og Birgitte Nielsen måtte tilbringe tre timer på hospitalet under behandling af læge og sygeplejerske, inden de blev udskrevet igen.
Deres to ældste børn, Ella og Noah, sov heldigvis fra det hele, men deres 10-måneder gamle baby, Silja, var midt i hele virvaret.

Står bogholderen bag?

Endnu ved ingen med sikkerhed, hvem der står bag, men gisninger går på, at det kunne være den selvsamme bogholder, som blev fyret tidligere i år efter at have svindlet sig til tæt på 200.000 kroner over de sidste to år.
Bogholderen blev anholdt to dage efter overfaldet.
Birgitte og Dan Nielsen er meget rystede, men fysisk i god bedring.
De er ankommet til Danmark for at modtage nødvendig læge- og psykologhjælp.
Viggo Hedelund fra Middelfart overtager midlertidigt farmens lederskab, mens Dan Nielsen er fraværende (da farmens førstemand, Dinnah, er langtidssygemeldt).

Farmen er en del af Kaniki Centeret i Zambia, der blev oprettet for knap 30 år siden, og som ud over farmen også omfatter Kaniki Bible College.
Farmen støtter bibelskolen og skaber arbejdspladser i lokalområdet. Det er en del af apostolsk kirkes internationale missionsarbejde.