Gud hjalp os tabe 35 kg!

Heidi og Michael Bobjerg smed 17 og 18 kg i løbet af fem måneder. Men det var ikke gået uden Guds hjælp, fastslår Michael, som ikke havde forestillet at Gud skulle involveres i hans kropsvægt, da han gik til forbøn for ryggen hos Orla Lindskov.Der skulle et lille mirakel til, før Michael kunne gennemføre en slankekur. Men så tabte han sig til gengæld også 19 kg!
Han har aldrig været ”smælderfed”, som han udtrykker det.
– Men efterhånden var min vægt kravlet op på 104 kg, fortæller Michael.
– Jeg var godt klar over, at det var for meget i forhold til min højde. Men det var meget svært for mig at få vægten ned. Der var så meget andet at spekulere på, og så røg der lige lidt ekstra lækkert ned, når man kom forbi bageren. Jeg havde ikke overskud til at gå i gang med en slankekur.

Kærlighed på russisk

Michael Bobjerg er cand. phil. i russisk og gift med Heidi, som også er cand. mag. i russisk.
De oplever begge, at det var Gud, der satte dem på sporet af det russiske, men har ikke brugt det som missionærer i traditionel forstand.
Michael har været ansat af Åbne Døre som rejsesekretær, og han har også brugt sit kendskab til russisk på kortere missionsture, især i forbindelse med foreningen LATVIA, som han i dag er formand for.

Forstanderpar

Michael og Heidi Bobjerg, da de i 2009 blev forstanderpar i Middelfart.

Parret stod en periode i spidsen for Aarup Frikirke på Fyn. Men nu er de flyttet til Apostolsk Kirke i Middelfart, hvor Michael er blevet forstander. Samtidig arbejder Michael deltids som pressemedarbejder for Frikirkenet.
Heidi er ansat i sekretariatet på Kolding Internationale Højskole. Desuden driver de to en mindre hjemmeside-virksomhed, BobjergCom, så der er fart på i den fynske børnefamilie. Og sidste år blev Michael så også ramt af noget, der mindede om en diskosprolaps.
– Ja, jeg fik et voldsomt knæk i ryggen. Jeg er tidligere blevet opereret for diskosprolaps. Og den smerte, jeg nu oplevede, mindede meget om diskosprolapsen. Så det kunne jo blive en kedelig historie.

Forbønsmøde med uventet besked

– En uge senere havde vi så et af vores jævnlige møder i Middelfart med Orla Lindskov (Udfordringens brevkasse-redaktør). Han bad for syge, som han plejer, og jeg fortalte ham om min ryg, og bad om forbøn. Men Orla ville ikke straks bede for mig.
– Jeg vil hellere sende dig en salvedug, som du kan lægge i sengen under ryggen, sagde han. Og så tilføjede han:
– Og så skulle du måske udfordre din krop, Michael.
Jeg blev lidt forbløffet. For jeg ønskede bare at blive guddommeligt helbredt, ikke at få at vide, at jeg var for fed eller havde brug for motion.
Men nu kender jeg Orla godt, så jeg tog det til mig. Jeg ved, at han ofte beder for menneskers skavanker, men siger, at det hjælper dem kun en tid, fordi de ikke vil omlægge deres dårlige vaner.
Hvis man fx er for kraftig, så får kroppen jo nemt andre følgesygdomme, fordi man belaster ben, knæ, ryg, osv.
Jeg kunne efterhånden selv kun passe XXL, så der skulle jo til at ske noget.
Så jeg bad til Gud: ”Hvis det her er fra dig og ikke bare fra Orla, så må du hjælpe mig med det. Jeg beder om, at når jeg får salvedugen, så må du give mig det overskud, jeg har brug for, hvis jeg skal gennemføre det.”

Ryggen blev virkelig helbredt

– Orla salvede nu en salvedug under forbøn for min ryg og sendte den til mig. Jeg lagde den i sengen og sov på den, og det hjalp også på min ryg. Smerterne forsvandt.
Jeg var stadig ikke begyndt på en slankekur. Men en dag i april, da jeg kom hjem fra arbejde, følte jeg, at jeg nu kunne gennemføre det. Det var en speciel følelse, jeg havde. Og jeg tror, det var Gud, der gav mig den vilje til sejr.
– Så jeg sagde det til Heidi, og hun besluttede at gennemføre en slankekur sammen med mig. Hun havde også nogle ekstra kilo efter den sidste fødsel, som hun gerne ville smide. Der var også en ven i menigheden, som gik i gang.
– Det mærkelige var, at jeg ingen problemer havde med at gennemføre slankekuren. Jeg kunne sagtens gøre det.
Efter nogle uger fik jeg for første gang i årevis lyst til at løbetræne. Måned efter måned tabte jeg nogle kilo, og efter fem måneder havde jeg tabt 19 kg. Heidi havde tabt 17 kg. Og vores ven i menigheden har i dag tabt omkring 20 kg – og fortsætter med at tabe sig.
– Var det en helt speciel slankekur, I benyttede?
– Ja, jeg havde hørt lidt fra nogle kolleger om bogen ”Spis maven flad”. Det er en kostomlægning, der går ud på at spise sig mæt i proteiner og undgå for mange tomme kalorier. Så man undgår fx hvidt brød, ris og kartofler. Men man kan spise sig mæt hver dag. Og der er stadig nogle lækkerier, man godt må spise, smiler Michael.
– Jeg opfatter det faktisk som en bønhørelse og et mirakel. Gud hjalp mig gennemføre det, jeg ikke selv kunne.