Missions-piloter

Israelsmissionens Unge har netop startet et nyt volontørprojekt op: Missionspiloter.Et 3-måneders volontør tilbud hos Israelsmissionens Unge sætter unge danskere på skolebænken i Israel/Palæstina. Pensum er ”Mission”.

Unge volontører på gaden i samtale med andre unge.

Jakob Wilms Nielsen, som er præst ved Den Danske Kirke og idémand ved projektet, fortæller om idéen:
”Mission er gået hen og blevet et modeord.
Enhver virksomhed med respekt for sig selv skal have et klart og veldefineret mission-statement, ligesom enhver kirke, som vil være med på noderne, gerne skal være missional.
Men det bedste ved, at mission er kommet på dagsordenen på en ny måde, er, at mission ikke længere ”bare” er for missionærer eller evangelister, siger Jakob Wilms Nielsen.

Første team piloter

”Missionspiloter” søger nu unge danske kristne til sit første volontør-team, der skal starte op i sensommeren 2012.
Israelsmissionens Unge har igennem længere tid arbejdet på det nye volontørtilbud, som centrerer sig omkring den nyopdagede fokus på Guds mission til verden.
Jakob W. Nielsen fortæller:
”Ideen er at lade et hold på 5-6 unge danskere rejse 3 måneder til Israel for at blive uddannet til missions-piloter, så de kan blive ambassadører for Guds mission til verden.
Jakob W. Nielsen møder dagligt ”Guds udvalgte folk” i Jerusalem. Han fortæller:
”Evangeliet om Gud, der sendte sin søn for at frelse hele verden, udgik fra det jødiske folk. Israelsmission er derfor et ønske om at give det bedste, som vi har fået, tilbage til dem, som vi fik det af i første omgang”.
Et ophold som missionspilot for Israelsmissionens Unge vil derfor være en mulighed for både at lære og modtage, men også for at få lov at give noget tilbage.

En dannelsesrejse

Israelsmissionens Unge informerer læserne på hjemmesiden, at opholdet bliver en dannelsesrejse, hvor der er fokus på at lære sig selv at kende, lære Gud bedre at kende og at få øjnene åbnede for hans Mission til verden og på, hvordan unge danske kristne kan være med.

– Vi vil gerne sætte mission på dagsordenen; særligt mission til det jødiske folk, siger Jakob Wilms Nielsen.
– Vi vil gerne give et indblik i de forskellige aspekter og udfordringer, der er forbundet med at være engageret i Guds mission til det jødiske folk.
I praksis vil opholdet derfor være skruet sammen af moduler, som vil bestå af skiftevis undervisning afbrudt af ophold hos organisationer i Israel, som er involveret i Guds mission til det jødiske folk. Undervisningen vil handle om Guds mission til verden, i kristendommens jødiske rødder, forsoning eller Israels historie.

”From everywhere to everywhere”

– Mission er heller ikke længere ”bare” en bevægelse fra os i vesten til klassiske ”missionsmarker” i syd og øst, siger .
Det er en bevægelse ”from everywhere to everywhere” og Israelsmission er derfor også en gensidig proces, hvor vi kan give noget, men hvor vi i lige så høj grad er dem, der lærer og modtager, slutter Jakob W. Nielsen.
Hjemmesiden missionspiloter.dk er åbnet og her kan man ansøge om at komme med.
Henri.