Handicappet skriver bog om drømme

Catharina Kirk har i mange år drømt om at fortælle andre, hvordan det er at leve med et handicap – og hjælpe folk til at forstå handicappede bedre.Hun har nu – i samarbejde med Kristelig Handicap-forening (KH) – skrevet bogen ”Drømme går ikke lige efter bogen”.
– Det er et stort og modigt skridt, fortæller Rikke Thomassen, der er kommunikationsmedarbejder i KH. – Med åbenhed og ærlighed giver Catharina Maria Kirk et enestående indblik i, hvad det betyder at leve med et handicap. Hun formår at sætte ord på oplevelser og følelser, så man bliver grebet og påvirket af hendes fortælling.
Catharina Maria Kirk er 26 år og bor på Annekset i Løsning, som er et bofællesskab i tilknytning til Kristelig Handicapforening.

Føler sig ikke ”god nok”

Hun skriver blandt andet:
– Når man har et handicap, dømmer man nok sig selv en del, fordi man så ofte har fået at vide, at man ikke dur. Jeg føler i hvert fald ofte, at jeg ikke er god nok og har mange tanker om, hvad andre mon tænker om mig, når jeg er sammen med “normale” mennesker. Det er svært at finde ro i sig selv, når man har et handicap og ikke kan alt det, som man gerne vil.
– Det er helt særligt, at Catharina Kirk med sin bog giver os indblik i en verden, som er ukendt for de fleste, siger KHs landssekretær Ellen Hessellund Mikkelsen.
/sl