Nu skal unge læse mere i Bibelen…

Bibelåbner er et nyt socialt undervisningsmateriale,
der skal fastholde konfirmanders interesse i Bibelen.

”Bibelåbner” skal vende faldende abonnementstal på bibelnøgle for unge, siger generalsekretær i Bibellæserringen Roar Steffensen.

Unge er vilde med sociale medier. Derfor skal konceptet gøre bibellæsning mere spændende. Det er ideen bag nyt kristent undervisningsmateriale fra Bibellæserringen.
”Bibelåbner” er målrettet konfirmander og nytænker, hvordan man kan formidle bibelens budskab til danske teenagere. Det sker blandt andet gennem quizzer, videoer, mobilapps og det traditionelle undervisningshæfte.
Bibelåbner kan både bruges i konfirmationsundervisning og af de unge på egen hånd. På hjemmesiden Bibelaabner.dk er der et Facebook-lignende fællesskab, hvor teenagerne kan diskutere tro eller dele erfaringer med hinanden. Derved skabes et fællesskab, som ikke er afgrænset til kristendomsundervisningen i et klasselokale.

Sex og mening med livet

– Vi ved, at præster er glade for materialer, der både har tillid til Bibelen og tør tage temaer op, som er relevante for de unge, fortæller Roar Steffensen, generalsekretær for Bibellæserringen.
Bibelåbner behandler 15 emner om alt lige fra sex til venner, forældre og meningen med livet. Til hvert emne er der quizzer og videoer, som motiverer teenagerne til at danne deres egen mening.
Roar Steffensen håber, materialet vil være en appetitvækker, så de unge får lyst til at læse i Bibelen – også efter konfirmationen.
– Vi har et faldende antal abonnementer på vores bibellæseplan til unge, som vi kalder Highlight. Derfor kan vi se et behov, som vi håber Bibelåbner vil dække, forklarer Roar Steffensen.
Bibelåbner motiverer i højere grad de unge til selv at studere. Det sker ved at tilføre kristendomsundervisningen et legende element. Når man i Bibelåbner gennemfører en quiz, får man et bogstav. Når man har bestået alle 15 quizzer, har man således 15 bogstaver, som tilsammen danner et ord. Det ord kan man indsende, hvorefter man er med i lodtrækningen om to fribilletter til biografen.
Bibelåbner er på 40 sider og skrevet af Carsten Riis Jensen.
Af Svend Løbner
og Simon Røgeskov